Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

Hyvä ihonhoidon ammattilainen! Messegue-tuotteilla saat hyvät hoitotulokset ja tyytyväisiä asiakkaita.

LaMenten ammattikosmetiikkavalikoimassa on viisi Laboratoires Messeguen tuotannossa jo yli 40 vuoden ajan ollutta klassikkotuotetta sekä uutuutena luonnonmukainen misellivesi.

Klassikot perustuvat Maurice Messeguen kehittämiin hoitoaineresepteihin, joita on tarpeen mukaan muokattu ja täydennetty edelleen. Nämä tuotteet sopivat hyvin täydentämään muita laadukkaita ammattisarjoja.

Messegue-ammattituotteilla pystyt tekemään kaikki keskeisimmät kasvohoidot, mm. ylelliset hemmotteluhoidot, herkän, ikääntyvän ja couperosaihon hoidot sekä sekaihon ja epäpuhtaan ihon hoidot. Vain putsari ja seerumi puuttuvat, ja ne löydät varmasti Hoitolatukun laajasta valikoimasta.

Messegue

 • Keventää jalkoja
 • Lämmittää käsiä
Circulatoire BIO 200 ml, luomuöljy vartalohieron

Circulatoire BIO 200 ml, luomuöljy vartalohieron

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
Circulatoire on Messeguen 100 % luonnonmukainen hierontaöljy ammatti- ja kotikäyttöön. Se sisältää auringonkukansiemen- ja seesamöljyä sekä verenkiertoa ja aineenvaihduntaa vilkastuttavia, virkistäviä eteerisiä öljyjä. Circulatoiren koostumus on vartalohierontaan sopiva, notkea, hyvin imeytyvä ja ihoa rasvoittamaton. KÄYTTÖ: Käytä sellaisenaan paikallisesti, laajoissa hieronnoissa hajustamattomaan öljyyn yhdistettynä. Sopii erityisen hyvin raskaiden ja turvonneiden jalkojen hierontaan. Hiero Circulatoirella jalkahoidon päätteeksi jalkaterät ja nilkat, tarvittaessa koko jalat nivusiin asti. Se myös lämmittää raajoja, joissa on heikko ääreisverenkierto. Vaikuttavat aineet: mäntyöljy (vilkastuttaa aineenvaihduntaa, puhdistaa kudoksia), sypressiöljy (verenkierrolle, laskimovaivoihin), rosmariiniöljy (verenkiertoa parantava, vahvistava, virkistävä), rantaminttu-uute: (viilentävä, keventävä, tulehdusta lauhduttava)
Lue lisää
 • Huippuöljy
 • Nuorennusöljy
 • Tehotippa
Irione Bio -hoitoöljy 30 ml, luomu

Irione Bio -hoitoöljy 30 ml, luomu

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
Irione Bio on nopeasti imeytyvä, ihoa rasvoittamaton ja ylellinen ihon- hoitoöljy. Jo yli 40 vuoden ajan Laboratoires Messeguen tuotannossa ollut öljy on nyt saatavilla sertifioituna luomutuotteena. Se sisältää kylmä- puristettuja purasruohon, sinappiruohon (Sisymbrium Irio), saflorin ja auringonkukan siemenöljyjä sekä tokoferolia. – pehmittää, ravitsee ja uudistaa – silottaa pieniä ryppyjä ja juonteita – ylläpitää ihon kimmoisuutta – rauhoittaa ärtynyttä ihoa – sopii myös atoopikoille – hoitaa kaulan, dekolteen ja kämmenselkien ohutta ihoa – hienostunut, mieto tuoksu VINKKKI: Lisää muutama Irione-tippa myös hoitovoiteidesi joukkoon! Pullossa on kätevä pipetti. HUOM! myös Irione Bion ammattikoko 250 ml, koodi 0893069
Lue lisää
 • Hellii vatsaa
 • Luomuhauduke
Mességué Ruoansulatustee, pussitee 20 kpl

Mességué Ruoansulatustee, pussitee 20 kpl

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
Messeguen hyvänmakuisessa luomuteessä on vatsaa helliviä ja ruuansulatusta tukevia luonnonaineita: Lakritsinjuurta (43 %) Verbenaa (27 %) Fenkolinsiemeniä (27 %) Luontainen appelsiininkukka- ja veriappelsiiniaromi (3 %) Haudutusaika 5-10 minuuttia. Mitä pitempään haudutat tätä teetä, sitä paremmin lakritsinjuuren makeus pääsee irtoamaan juomaan.
Lue lisää
 • Harmonisoiva öljy
 • Laventelin tuoksua
Serenite BIO Zen 200 ml luomuöljy vartalohieron

Serenite BIO Zen 200 ml luomuöljy vartalohieron

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
Serenite Zen on Messeguen 100 % luonnonmukanen hierontaöljy ammatti- ja kotikäyttöön. Se sisältää auringonkukansiemen- ja seesamöljyä sekä rauhoittavia ja rentouttavia eteerisiä öljyjä. Öljyn koostumus on notkea, hyvin imeytyvä ja ihoa rasvoittamaton. Zen-öljy sopii erityisesti rentouttaviin ja rauhoittaviin vartalohoitoihin. Käytä sellaisenaan paikallisesti, yhdistä laajoissa hieronnoissa laadukkaaseen hajustamattomaan hierontaöljyyn. VINKKI: Käytä tätä öljyä iltaisin nukahtamisen helpottamiseen ja levollisen unen tueksi. Hiero dekolteehen ja jalkoihin. Sipaise vähän myös nenän alle! Vaikuttavat aineet: sitruunankuoriöljy, laventeliöljy, pomeranssiöljy. Pohjaöljyssä on myös vähän manteliöljyä.
Lue lisää
 • Vanhan ajan linimentti
Messegue-nivelbalsami Baume Articulations 150 ml

Messegue-nivelbalsami Baume Articulations 150 ml

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
Baume articulations on lempeän tehokas hoitobalsami nivelille ja lihaksille. Se lievittää liiallisesta rasituksesta ja ikääntymisestä johtuvaa nivelten jäykkyyttä, arkuutta ja kipua. Hoitobalsami on hyvä apu myös lihaskipuihin ja -jännityksiin sekä lievien urheiluvammojen hoitoon. Vaikuttavat aineet: Arnikkiuute (Arnica montana) hoitaa niveliä, lievittää kipua, laskee turvotusta ja lauhduttaa tulehdusta. Arnikki hoitaa myös mustelmia ja ruhjeita. Kamferi lievittää nopeasti kipua sekä rentouttaa ja lämmittää lihaksia. Hyvin levittyvä hoitobalsami sisältää myös manteliöljyä, mehiläisvahaa ja orapihlajauutetta. KÄYTTÖ: Hiero lempein pyörittävin liikkein hoidettaville alueille, kunnes voide on kokonaan imeytynyt. Lisää tarvittaessa. VINKKI: Kipeiden lihasten ja nivelten hoitoon ks. myös Messeguen hoitoöljy, tuotekoodi 089064
Lue lisää
 • Sopii muiden sarjojen rinnalle!
Messeque-silmänympärysvoide 73 ml

Messeque-silmänympärysvoide 73 ml

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
Laboratoires Messeguen klassikko silmänympärysvoide sopii kaikille ihotyypeille. Se silottaa hienoja pintaryppyjä ja laskee silmänympärysalueen turvotusta. Säännöllisesti käytettynä tämä voide myös vaalentaa tummia silmänalusia. Se sopii herkillekin silmille. Parabeeniton. VINKIT ammattilaisasiakkailta: Käytä tätä voidetta kuuriluontoisesti myös otsan ryppyjen silottamiseen, huultenympärysiholle ja pigmenttiläiskien häivyttämiseen. Vaikuttavat aineet: appelsiinin- ja mimosankukkavaha rauhoittavat ja suojaavat ihoa, mehiläisvaha elvyttää, ravitsee ja suojaa, E-vitamiini ennaltaehkäisee ihon ikääntymisen merkkejä. Tarjous voimassa erän loppumiseen asti.
Lue lisää
 • Välttämätön hivenaine
 • Suonenvetoihin
Magnesium-B6, 60 tabl.

Magnesium-B6, 60 tabl.

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
Messeguen Magnesium-B6-valmisteesta saat 100% magnesiumin ja B6-vitamiinin päivittäisestä saantisuosituksesta. Magnesium on mm. solujen elinvoimaisuuden, hermoston ja lihaksiston tasapainon sekä rentoutumisen ja levollisen yöunen kannalta elintärkeä hivenaine, jonka saantia kannattaa kuuriluontoisesti äydentää ravintolisällä. Vaikuttavat aineet (2 tabl.): magnesiumoksidi 300 mg, B6-vitamiini 2 mg KÄYTTÖ: 2 tabl. päivässä veden kera aterian yhteydessä. Tabletit suositellaan nautittavaksi vasta iltapalalla.
Lue lisää
 • Suun ja nielun hoitoon
 • Flunssan oireisiin
 • Luonnon oma antibiootti
 • Puhetyöläisille, laulajille
Propolis-suusuihke spray 25 ml

Propolis-suusuihke spray 25 ml

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
Propolis eli mehiläisen kittivaha ennaltaehkäisee ja hoitaa virus- ja bakteeritulehduksia. Messeguen helppokäyttöisen propolissuihkeen käyttöaiheita ovat mm. kurkkukipu, ärtynyt tai herkistynyt nielu ja äänen käheytyminen. Mehiläiset käyttävät propolista mm. pesän suojaamiseen erilaisilta taudinaiheuttajilta. Kreikan kielestä saatu nimi pro polis (kaupungin puolesta) kuvaa hyvin tämän arvokkaan luonnonaineen vaikuttavuutta. Vaikuttavat aineet: Puhdistettu vesi, propoliksen vesi-alkoholiuute (30 %), alkoholi (vol 33 %), timjamiuute 0,5 %, eteerinen pipar-minttuöljy 0,2 %. KÄYTTÖ: 2-3 suihkausta max 2-3 kertaa päivässä suoraan käheään tai kipeään nieluun kuuriluontoisesti tarpeen mukaan. Propolista voi suihkauttaa myös suun haavaumiin, aftoihin ja ihon pieniin haavoihin. Kun haluat vahvistaa immuunipuolustusta ennaltaehkäisevästi flunssakausina ja viileällä sää, niin 1-2 suihkausta kerran päivässä riittää. Tuote ei sovellu alle 12-vuotiaille lapsille.
Lue lisää
 • Välttämätön hivenaine
 • Tukee immuniteettia
 • Aknesta kärsiville
Mességué Sinkki 60 tabl.

Mességué Sinkki 60 tabl.

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
Sinkki on yksi tärkeimmistä hivenaineistamme. Elimistö tarvitsee sitä yli 200 eri entsyymin toimintaan. Sinkki edistää ihon, hiusten, kynsien ja luuston pysymistä normaalina. Lisäksi se edistää hedelmällisyyttä, lisääntymistä ja veren testosteronitasojen pysymistä normaalina sekä immuunijärjestelmämme toimintaa. Vinkki: Aknesta kärsivien kannattaa varmistaa riittävä sinkin saanti. Sinkin tarve on suuri myös imettävillä äideillä ja kasvuikäisillä lapsilla. Käyttö: Suositeltu päiväannos (2 tabl.) sisältää 15 mg sinkkiä.
Lue lisää
 • Kätevä litran pumppupullo
 • Koko perheen tuote
Messegue Monoi Tahiti, shampoo ja suihkugeeli 1 l

Messegue Monoi Tahiti, shampoo ja suihkugeeli 1 l

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
Messeguen Monoi-Tahiti on kookosöljyä, Gardenia Tahitens -kukkaisuutetta ja sitruunahappoa sisältävä shampoo ja suihkugeeli kätevässä litran pumppupullossa. Neutraali pH, dermatologisesti testattu. Pehmeä vaahto, raikas ja mieto, hieman eksoottinen tuoksu, joka tuo mieleen meren ja lämpöiset hiekkarannat.
Lue lisää
 • Koko perheen tuote
 • Riittoisa
Messegue Aloe Vera-shampoo ja suihkugeeli

Messegue Aloe Vera-shampoo ja suihkugeeli

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
Messeguen Aloe Vera Bio on luomu aloe veraa sisältävä shampoo ja suihkugeeli kätevässä litran pumppupullossa. Koko perheen tuote 3-vuotiaista alkaen. Neutraali pH, dermatologisesti testattu. Pehmeä vaahto, mieto ja raikas tuoksu.
Lue lisää
 • Puhdistava superyrtti
Voikukka 100g Luomu

Voikukka 100g Luomu

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
UUTTA: Messeguen luomusertifioitu voikukkavalmiste sisältää kasvin juurakkoa pieninä palasina. Voikukan (Taraxacum officinale) lehtiä ja erityisesti juurakkoa pidetään yrttiperinteessä yhtenä parhaimmista elimistön kuona-aineiden poistajista. Sen on koettu tukevan maksan ja sapen toimintaa. Hauduta 2-3 hyppysellistä kahdessa desilitrassa kiehuvaa vettä sellaisenaan tai lisää muutama pala muiden yrttien joukkoon. Voit laittaa muutaman pienen juurakonpalasen hautumaan myös vaikkapa pataan tai kastikkeeseen.
Lue lisää
 • 40-vuotias suosikki
 • Couperosaiholle!
Creme antirides Kiinteyttävä hoitovoide 50 ml

Creme antirides Kiinteyttävä hoitovoide 50 ml

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
Messeguen Creme antirides on kiinteyttävä, pintaryppyjä silottava ja sidekudosta vahvistava hoitovoide. Se sopii ravitsevan ja suojaavan koostumuksena takia erityisesti ikääntyvälle iholle ja couperosaiholle päivä- ja yövoiteeksi. Suojaa herkkä iho kylminä vuodenaikoina Creme antirides’lla. Mieto, raikas tuoksu. Voide on koostumukseltaan niin runsas, että kesäisin se sopii parhaiten yövoiteeksi. Vaikuttavat aineet: -piipitoinen, sidekudosta vahvistava peltokorteuute, ihoa suojaava ja korjaava mäkikuismauute -salviauute, mehiläisvaha -Messeguen mineraali- ja vitamiinipitoinen erikoisseos, jossa on malvaa, mukulaleinikkiä, juolavehnää ja nokkosta
Lue lisää
 • Asiakaspalaute: Maailman paras silmänympärysvoide!
Messegue- silmänympärysvoide kukkavahoista 15ml

Messegue- silmänympärysvoide kukkavahoista 15ml

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
Messeguen silmänympärysvoide Gel contour des yeux on klassikkotuote, joka sopii kaikille ihotyypeille. Se ennaltaehkäisee ja hoitaa silmänympärysihon muutoksia, mm. hienoja pintaryppyjä ja ihon veltostumista hyvin. Säännöllisessä käytössä tämä voide myös jäntevöittää ihoa ja vaalentaa ihon tummuutta. Miltei tuoksuton. Sisältää appelsiinin- ja mimosankukkavahaa ja mehiläisvahaa. VINKKI: Käytä ammattikokoa (70 ml) kuuriluontoisesti koko kasvojen tai ainakin pigmenttiläiskien hoitamiseen.Tilauskoodi: 0893043
Lue lisää
 • Luomukookos
 • Pehmeä vaahto
 • Riittoisa
Messegue Kookos-shampoo ja suihkugeeli 1 l

Messegue Kookos-shampoo ja suihkugeeli 1 l

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
Messeguen Coco Bio on luomukookosuutetta sisältävä shampoo ja suihkugeeli. Koko perheen tuote 3-vuotiaista alkaen. Siinä on neutraali pH, pehmeä vaahto ja mieto ja raikas tuoksu. Kätevä litran pumppupullo.
Lue lisää
 • Täydennä Irionella ammattisarjaasi!
 • Erityisesti anti-age- ja herkän ihon hoitoihin 
Irione Bio -hoitoöljy, luomu 250 ml

Irione Bio -hoitoöljy, luomu 250 ml

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
Irione Huile Divine Bio on nopeasti imeytyvä, ihoa rasvoittamaton ja ylellinen luomuhoitoöljy* ammattikäyttöön. Se sisältää paljon välttämättömiä rasvahappoja sekä A-, C-, E- ja K-vitamiinia. Öljy on kylmäpuristettu saflorin, purasruohon, sinappiruohon (Sisymbrium Irio) ja auringonkukan siemenistä. *100 % ainesosista on peräisin luonnosta, 96 % luomuviljeltyjä ainesosia – erinomainen kasvohierontaöljy kaikkiin hoitoihin– käytä erityisesti anti-age- ja herkän ihon hoidoissa– sopii talin kovettaman ihon pehmittävään hierontaan– hidastaa ihon ikääntymistä– pehmittää, uudistaa ja ravitsee– sopii kaikille ihotyypeille, myös atooppiselle iholle– soveltuu täydentämään muita hoitolasarjoja– tuoksu on mieto, hienostunut
Lue lisää
 • Ruusu, yrttien kuningatar
 • Yrttijuomiin
 • Haudukkeisiin
 • Jalka- ja käsikylpyyn
 • Potpureihin, koristeluun
Ruusunnuput,luomu 50 g

Ruusunnuput,luomu 50 g

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
Vaalenpunaisen damaskonruusun (Rosa Damascena) ja punaisen villiruusun (Rosa Persica) kuivattuja kukintoja. Korkealaatuinen Mességué-yrtti, joka sopii mm. haudukkeisiin, jalka- tai käsikylpyihin, yrtti- höyryyn tai vaikkapa leivonnaisten ja juhlapöydän koristeeksi. Kaunis ja tuoksuva lisä potpureihin. Sisäisesti nautittuna ruusu rauhoittaa fyysisesti ja virkistää henkisesti. Sen on koettu auttavan myös PMS-oireisiin sekä vatsan, suoliston ja hermoston ongelmiin.
Lue lisää
 • Raikas
 • Runsasvaahtoinen
 • Riittoisa
Messegue Verbena-shampoo ja suihkugeeli 1 l

Messegue Verbena-shampoo ja suihkugeeli 1 l

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
Riittoisa ja raikkaantuoksuinen Two in one -tuote miellyttää isää, kun ei tarvitse kahdesta eri pullosta litkuja lutrata! Messeguen Verveine Bio on luomuverbenaa sisältävä shampoo ja suihkugeeli kätevässä litran pumppupullossa. Se on koko perheen tuote 3-vuotiaista alkaen. Neutraali pH, dermatologisesti testattu. Pehmeä vaahto, mieto ja raikas tuoksu.
Lue lisää
 • Makeuttaa
 • Hoitaa vatsaa
Lakritsinjuuri 100 g, luomu

Lakritsinjuuri 100 g, luomu

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
Kuivattu lakritsinjuuri (Glycyrrhiza glabra) on ihana yrttihaudukkeen makeuttaja. Yrttiperinteessä lakritsinjuurta on käytetty erityisesti ruuansulatusvaivojen hoitamiseen. Se sopii hyvin myös kylmän vuodenajan ja flunssakauden kuumaan juomaan. Laita 2-3 hyppysellistä isoon kuppiin tai mukiin. Kaada päälle kiehuva vesi. Hauduta 3-5 min. Mitä pitempään haudutat lakritsinjuurta, sitä makeamman teen saat. VINKKI: Ks. myös 089451 Messeguen Ruuansulatustee (20 pussia). Se sisältää lakritsinjuurta, verbenaa ja fenkolinsiemeniä, kaikki luomua.
Lue lisää
 • Virkistävä
 • Superfood
 • Potkua treeneihin!
 • Nopeavaikutteinen
Mességué Tonus- luomuampullit 20 x 10 ml

Mességué Tonus- luomuampullit 20 x 10 ml

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
Laboratoires Messeguen Tonus BIO sisältää arvokkaita sisäisesti nautittavia kasviuutteita. Luomu-uute on pakattu tummiin lasiampulleihin mahdollisimman hyvän säilyvyyden takaamiseksi. Tonuksen tärkeimmät käyttöaiheet ovat immuunipuolustuksen vahvistaminen sekä fyysisen ja henkisen vireyden lisääminen. Tonusta suositellaan käytettäväksi 1-2 pakkauksen kuurina varsinkin pimeänä vuodenaikana, flunssakausina ja stressiä aiheuttavissa elämäntilanteissa. Vaikuttavat aineet (2 ampullia): Gelee royale (tuore kuningatarhyytelö) 300 mg , ginsengjuuriuute (Panax Meyer ginseng) 22,5 mg, guaranauute 31,25 mg (sis. kofeiinia 5,65 mg), acerolauute 60 mg (C-vitamiini 20 mg). Makeutus agavesiirapista. KÄYTTÖ: Ampullin sisältö sekoitetaan vesilasilliseen. Nauti 1-2 ampullia jo aamiaisen yhteydessä tai viimeisteään lounaalla. Iltakäyttöä suositellaan vain silloin, jos on tarve pysyä valveilla myöhään. huom! Virkistää guaranan sisältämän kofeiinin takia. Ei sovellu diabeetikoille.
Lue lisää
 • Vihreä kahvipapu-uute
 • Lempeä vatsalle
Messegue Cafe Plaisir -hyvän olon kahvi 20 annosp

Messegue Cafe Plaisir -hyvän olon kahvi 20 annosp

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
Cafe Plaisir on vihreää kahvipapu-uutetta sisältävä, veteen liukeneva kahvijauhe. Sekoita pussillinen jauhetta mukilliseen tai kupilliseen kuumaa vettä. Sopiva annostelu löytyy kokeilemalla. Tämä helppokäyttöinen kahvijuoma vähentää kofeiininhimoa ja piristää luonnollisesti, vatsaa kuormittamatta. Sen on koettu myös lisäävän kylläisyyden tunnetta ja vähentävän makeanhimoa sisältämänsä kromin ansiosta. Kätevä tuote töissä ja matkalla. Vaikuttavat aineet: Kahvijauhe (Coffea Arabica) 76,9 %, frukto-oligo-sakkaridit 15,8 %, vihreä kahvipapu-uute (paahtamattomista pavuista) 6,9 %, B3-vitamiini (niasiini) 0,3 %, hydrolysoituun vehnäproteiiniin lisätty kromi 0,03 %. Hydrolysoitu vehnäproteiini soveltuu myös keliaakikoille. KÄYTTÖ: 1-2 pussillista päivässä. Virkistää sisältämänsä kofeiinin ansiosta. Ei suositella käytettäväksi klo 18 jälkeen.
Lue lisää
 • Lempeän hoitava minttu
 • Sopii yskän ja käheyden hoitamiseen
Viherminttu 50 g Luomu

Viherminttu 50 g Luomu

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
UUTTA: Messeguen luomusertifioitu viherminttu. Hauduta viherminttua (Mentha Viridis) sellaisenaan tai yhdistä se vaikkapa ruusun ja lakritsinjuuren kanssa maukkaaksi yrttiteeksi. Yrttiperinteessä vihermintun mainitaan tukevan ruuansulatusta ja helpottavan vatsavaivoja. Hauduke sopii myös yskän ja käheyden hoitamiseen. Laita 2-3 hyppysellistä isoon kuppiin tai mukiin. Kaada päälle kiehuva vesi. Haudutusaika n. 5 min.
Lue lisää
 • Elimistöä tasapainottava yrtti
 • +50 v naiselle 
Salvia 100g Luomu

Salvia 100g Luomu

Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnat
UUTTA! Messeguen luomusertifioitu salvia. Salvia (Salvia officinalis) on elimistöä tasapainottava yrtti, jota suositellaan mm. vaihdevuosi-ikäisen naisen elämänlaadun parantamiseen. Sen on koettu vähentävän tuohon ikäkauteen toisinaan liittyvää runsasta hikoilua. Yrttiperinteessä salvia mainitaan myös hermostuneisuutta lievittävänä sekä tulehduksia ennaltaehkäisevänä ja hoitavana yrttinä. Salvia vähentää imettävän äidin maidoneritystä, joten laimeaa hauduketta voi nauttia rinnasta vieroittamisen aikana. Huom! Salvian käyttöä ei suositella raskauden aikana. Hauduta 2-3 hyppysellistä salviaa ja 2 dl kiehuvaa vettä n. 5 minuutin ajan. Voit valmistaa salviasta myös jalkakylvyn tai puoli- / kokokylvyn.
Lue lisää