Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

Haluamme, että sinä voit tehdä ostoksia meiltä hyvillä mielin. Siksi olemme sitoutuneet toimimaan eettisesti ja vastuullisesti joka päivä. Tutustu eri tapoihimme toteuttaa vastuullisuutta arjessamme.

Kotimainen vastuullinen perheyritys

Suomen Hoitolatukku on kotimainen perheomisteinen yritys, joka sijaitsee Vahdolla Varsinais-Suomessa.

Olemme kannattavan liiketoiminnan kautta vakavarainen yhtiö, joka huolehtii yhteiskunnallisista velvoitteistaan ja tuottaa laadukkaita tuotteita ja palveluita.

Sitoutuminen jatkuvaan parantamiseen muodostaa laatupolitiikkamme keskeisen arvon. Seuraamme jatkuvasti työelämää ja tuotteitamme koskevaa lainsäädäntöä ja määräysten muutoksia huomioiden ne toiminnassamme.

Kotimaassa valmistetut tuotteet lisäävät työpaikkoja Suomeen sekä vähentävät kuljetuskustannuksia ja -päästöjä. Kosmetiikka- ja hyvinvointituotteiden valikoimastamme löytyykin useampia kotimaisia sarjoja ja tuotteita, kuten Iloiset varpaat ja Skin Candy.

Haluamme ylläpitää kauneus- ja hyvinvointialan ammattimaista mainetta tarjoamalla runsaan kattauksen erilaisia koulutuksia niin ihonhoitoon, kuin laitehoitoihinkin.

Ympäristö

Pyrimme valinnoillamme kuormittamaan ympäristöä mahdollisimman vähän. Tavaroiden maahantuonnissa vältämme lentokuljetuksia sekä suosimme vähäpäästöisempiä laivalla tulevia konttikuljetuksia. Ostomme etsii jatkuvasti ekologisempia vaihtoehtoja ja korvaamme tuotteita aina, kun löydämme ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon.

Tuotesarjaostoissa tarjoamme myös vastuullisia vaihtoehtoja, kuten ekologinen hoitolasarja Phyt´s.

Energia

Olemme jo 2009 asentaneet toimitiloihimme energiaa säästävän maalämmön. Olemme myös vaihtaneet kaikki toimitilamme valaisimet led -valoiksi.

Tarkkailemme myös säännöllisesti sisälämpötiloja, sillä jo kolmen asteen ero entiseen voi tuottaa jopa 20 prosentin säästön energiakulutuksessa.

Kaikki käyttämämme sähkölaitteet, mukaanlukien tietokoneet ja oheislaitteet sammutetaan päivän päätteeksi, mikä puolestaan vähentää passiivista sähkön kulutusta.

Vuonna 2023 investoimme omaan aurinkovoimalaan, josta saatavan sähkön avulla olemme osan vuodesta lähes omavaraisia energiantuotannon suhteen.

Ostamamme sähkö on alkuperäistakuumerkittyä 100% uusiutuvaa tuuli- ja vesisähköä.

Kierrätys ja ruokavalinnat

Lajittelemme kaiken tuottamamme jätteen. Varastossamme on lajitteluastiat muovijätteelle sekä pahville ja paperille. Henkilökunnan työpisteissä ja ruokatilassa on lajitteluastiat kaikelle kierrätettävälle. Lähettämössä käytämme pahvilaatikot ja pakkauspehmusteet uudelleen. Hankimme myös kalusteita kierrätettyinä ja mahdollisuuksien mukaan korjaamme vanhaa.

Suomen Hoitolatukku on palkittu Ympäristövastuullinen pk-yritys v. 1995 – palkinnolla. Jätehuoltosuunnitelma on tehty vuonna 2006 ja vuodesta 2022 alkaen olemme olleet Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:n jäsen.

Ruokavalinnat ovat ympäristön kannalta tärkeimpiä arjen valintoja. Vaikka emme ole ravitsemusliike, niin vuoden aikana tarjoilemme asiakastapahtumissamme melkoisen määrän ruokaa. Tästä syystä pyrimme tarjoilemaan aina kasvisruokaa tai ainakin kasvispainotteista ruokaa ja näin vähennämme omalta osaltamme ruoan tuotantoon liittyvää hiilijalanjälkeämme.

Henkilökunnan hyvinvointi

Henkilökuntamme oma kuntosali ja sulkapallokenttä on rakennettu työntekijöiden tarpeita kuunnellen ja ne ovat kaikkien vapaassa käytössä. Pidämme toimistollamme myös ohjattuja hyvinvointitunteja, jotka antavat tilaisuuden irrottautua hetkeksi arjen kiireistä.

Käytössämme on Epassi, jonka hyvinvointietu on mahdollista käyttää omien mieltymysten mukaan esim. liikuntaan ja kulttuuriin.

Panostamme työntekijöidemme terveyteen tarjoamalla laajennetun työterveyspalvelun Mehiläisessä. Palvelu kattaa monipuolisesti erilaisia tarpeita, jotta jokainen voi saada tarvitsemaansa hoitoa nopeasti ja vaivattomasti.

Henkilökuntamme on ammattitaitoinen ja moni kouluttaa itseään vielä lisää jatkokoulutuksissa sekä seuraa alan tiedotusta ja muutoksia. Tämä on välttämätöntä, jotta voimme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman hyvää palvelua ja koulutuksia. Kannustammekin henkilökuntaamme lisäkoulutuksiin ja mahdollistamme opiskelun myös työn ohessa.

Olemme olleet savuton työpaikka vuodesta 2018 lähtien.