Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

NÄKÖKULMIA KARVANPOISTOON

Karvanpoiston eri metodit

Sokerointi

Sokerointimassan raaka-aine on hyvin yksinkertainen ja se koostuu yleensä fruktoosista, glukoosista ja vedestä. Sokerimassa levitetään iholle käden tai spaattelin avulla. Karva tarttuu sokeriin ja nykäistään pois karvan kasvusuuntaan. Karva kasvaa takaisin 3-8 viikon kuluessa. Aloituskulut ovat melko pienet; sokerointipaketti ja mahdollinen koulutus, merkistä ja aloituspaketista riippuen 50-300 €.

Candying

Candying on jalostuneempi versio sokeroinnista. Candying -karvanpoistomassaan on lisätty hoitavaa ja antibakteerista Xylitolia, joka tekee karvanpoistosta hellävaraisempaa ja vähentää punoitusta. Candying -massa levitetään iholle käden tai spaattelin avulla. Karva tarttuu massaan ja se nykäistään pois karvan kasvusuuntaan. Candying -massat ovat Hoitolatukun kehittämiä ja niillä on patentti sekä avainlippumerkki. Karva kasvaa takaisin 3-8 viikon kuluessa. Aloituskulut ovat maltilliset, aloituspaketit liikkuvat 50-300 euron hintahaarukassa.

Koulutuksia järjestetään säännöllisesti karvanpoistotekniikan hiomiseksi.

Candying -massat löydät verkkokaupasta.

Vahaus

Vaha on yleensä vähemmän luonnollista ja se voi sisältää mineraaliöljyä, väriaineita tai muita kemiallisesti tuotettuja raaka-aineita. Vahauksessa lämmitetty vaha levitään suoraan iholle ja kiskaistaan pois kuitukangasliuskan avulla. Vahapatruunasta vaha saadaan levitettyä suoraan patruunasta iholle, kun taas purkkivahaa käytettäessä vaha levitetään spaattelia avuksi käyttäen. Vahan käytön aloituskustannukset ovat n. 50 euron luokkaa.

Vahoja löydät verkkokaupasta.

IPL- / eli valoimpulssi

IPL -laitteen tuottama valo imeytyy karvatupen melaniiniin, kuumentaa karvatupen ja tuhoaa sen. IPL:ää käytetään silloin, kun halutaan pysyvämpää karvanpoistoa. Valoimpulssilaitteet tuottavat voimakasta valoenergiaa, jolle hoitaja valitsee oikean suodattimen, pulssiajan ja voimakkuuden. IPL = Intense Pulse Light, eli pulssimaisesti välähtelevä valo. IPL -laitteen hankintakulu voi vaihdella suurestikin laitteesta riippuen n. 7000 – 10 000 euron välillä.

Lue lisää IPL- karvanpoistolaitteista verkkokaupasta:
Megapulse 8
Megapulse 8+

Veitsi & Lankaus

Veistä ja lankausta käytetään enemmän pienten alueiden karvanpoistoon, kuten kulmakarvat tai kasvojen alue. Lankauksessa karvat lähtevät juurineen ja kätevissä käsissä lankaus näyttää helpolta, mutta tullakseen nopeaksi, se vaatii kuitenkin harjoittelua. Veitseä käytetään nykyään harvemmin, sillä sen tulokset eivät ole niin pysyvät ja karva tulee nopeammin näkyviin, kuten missä tahansa sheivauksessa. Aloituskustannukset todella pienet, tarvitset vain lankaa tai veitsen!

Kulmien muotoilun tuotteet löydät verkkokaupasta.


Lue myös ammattilaisten haastattelut karvanpoistosta:


Senjan haastattelu

Marian haastattelu