Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

HAASTATTELUSSA KAUNEUDENHOITOALAN AMMATTILAINEN OSA 2!

Haastattelussa kauneudenhoitoalan ammattilainen Maria Sihvonen, joka kertoo omasta karvanpoisto kokemuksistaan.

Kuinka kauan olet ollut hoitoalalla?

Olen aloittanut kauneudenhoitoalalla heti valmistumiseni jälkeen. Valmistuin kosmetologiksi 2014. Sen jälkeen jatkoin yrittäjäksi kehittymistä yrittäjän tutkinnolla (2016), kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnolla (2019) ja terveysalan ammattitutkinnolla, jalkojenhoitaja (2021). Opintoni jatkuvat näillä näkymin sosiaali- ja terveydenhuoltoalalle.

Lisäksi olen käynyt erilaisia maahantuojien koulutuksia kehittääkseni ja vahvistaakseni osaamistani.

Oliko karvanpoisto alusta asti hoitovalikoimassasi?

Karvanpoistoon sokerilla ihastuin jo koulussa, kun meillä kävi erään sarjan kouluttaja perehdyttämässä tekniikkaan. Tein työharjoittelussa ja vapaa-aikana sokerointeja niin paljon, kuin ehdin. Alusta asti olin rohkea eri alueiden sokeroinnissa ja edelleenkin teen sokerointeja hiusrajasta varpaisiin. Intiimialue on yleisin sokeroitava alue ja unisex brasseja tulee vuosittain tehtyä edelleen yli 500.

Myös lämminvaha kuuluu minulta varattaviin palveluihin, sillä alueesta ja karvasta riippuen siinä voi säästää aikaa ja asiakasta.

Diatermia laitteen ostin käytettynä ja sain siihen hyvän perehdytyksen alalla toimineelta konkarilta. Valoimpulssihoitoja varten ostin oman laitteen loppuvuodesta 2020. Halusin vastata asiakkaiden kysyntään pysyvämmästä karvanpoistosta.

Oletko testannut erilaisia karvanpoiston tapoja?

Olen myös kokeillut kylmävahaa, kuumavahaa ja lankaamalla tehtävää karvanpoistoa.

Miten päädyit valitsemaan nyt käyttämäsi karvanpoistometodin?

Oman työskentelyn mielekkyys, asiakkaiden palaute ja toiveet toteutuvat palvelujeni tarjonnassa. Sokeroinnista tuskin tulen koskaan luopumaan, sillä se on ehdottomasti makeimmassa muodossa oleva karvanpoistometodi. Muut palvelut täydentävät asiakkaiden tarpeita ja pitävät palveluntarjontani riittävän laajalla skaalalla.

Onko asiakaspalautteet vaikuttaneet karvanpoistometodin valintaan?

Ehdottomasti! Arvostan asiakkaitani ja heiltä saamaani palautetta.

Millaiset välineet sinulla on karvanpoistoon?

Sokerilämmittimiä löytyy 2, lämminvahalle 3. Pysyvämmälle karvanpoistolle löytyy Hoitolatukun Megapulse 8+ ja Sterexin diatermia laite. Pinsetitkin löytyvät vielä kulmien muotoilua varten, vaikka sekin usein hoidetaan sokerilla 🙂

Miten nopeasti käyttämäsi laitteet tai raaka-aineet maksavat itsensä takaisin?

Ainekulut sokeroinnilla ja vahalla tehtävissä karvanpoistoissa ovat pienet. Valoimpulssilaite on pidempiaikainen investointi, joka tällä hetkellä on kuukausitasolla positiivisella käppyrällä.

Oletko kohdannut haasteita karvanpoistossa? Jos niin miten selvisit niistä?

Aika pienillä haasteilla on menty tähän asti. Itselle ei tule nyt mieleen mitään merkityksellistä. Yleensä tilanteista selviää asiakkaan kanssa keskustelemalla ja valitsemalla hänelle sopivin vaihtoehto. Turhauttavin tilanne ehkä itselle on, jos asiakasta ei jostain syystä pysty auttamaan.

Oletko käynyt karvanpoistoon liittyvässä koulutuksessa?

Olen käynyt useamman koulutuksen liittyen peruskoulutukseen, erikoisalueisiin, tekniikkaan, laitteisiin ja metodeihin.

Onko sinulla selkeää asiakasryhmää, joka käy karvanpoistossa vai onko asiakkaat laidasta laitaan?

Asiakaskuntani on pääasiassa karvanpoisto asiakkaita tai heistä muihinkin palveluihin jalostuneita. Toki ihonhoidollisiin, jalkojenhoitoon ja kauneuspalveluihin löytyy myös omat asiakkaat. Erikoisammattitutkinnon myötä työskentelin kahdessa eri paikassa ja tämä edesautti uudelleen profiloitumisessa.

Ostavatko asiakkaat karvanpoistoa ns. sarjahoitona / käyvät säännöllisesti hoidossa?

Suurin osa asiakkaistani on kanta-asiakkaita, jotka käyvät siis säännöllisesti.

Verkkosivut

Long Lasting Beauty

Some-tilit

facebook.com/mrsmariasihvonen
instagram.com/mrsmariasihvonen

Lue myös – Näkökulmia karvanpoistoon blogiartikkeli