Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

ETEERISISTÄ ÖLJYISTÄ VOIMAA JA HYVINVOINTIA

Teksti: Ulla-Maija Grace | Hyvinvointia Ulla Grace

Elokuun hedelmälliset juhlat

Elokuu kutsuu kolmen kuukauden muuttuviin juhliin luonnon ja ihmisen iloksi. Elokuu kertoo luonnon antimista, sen runsaista kukkaniityistä, kypsyvistä hedelmistä ja raikkaista metsämarjoista. Kuukausi kerrallaan muuttuvat tunnelmat ilmaston muutosten myötä, tuulten tuiverrukset, lentävien lehtien värit ja hiipuvan auringon lämpö kutsuvat meitä. Muuttuva ympäristömme vaikuttaa hyvinvointiin ja mielialoihin. Tuoksuvilla mieleisillä öljyilläsi raikastat huoneilman ja hengityselimet.

Eteeriset öljyt vaikuttavat mielialoihin ja vireystilaan sekä moneen muuhun hyvinvoinnin alueeseen – hyödynnä eteerisiä öljyjä lampussa tai tuoksuttimessa. Valitse omien tarpeittesi mukaan öljyt, jotka puhdistavat hengityselimesi bakteereista ja estävät infektioiden leviämisen kotona tai työssä. Mikäli sinulla ei ole sopivaa laitetta, tipauta muutama tippa öljyä nenäliinalle tarpeittesi mukaan.

Syksyn myötä flunssaoireiden saapuessa eteeristen öljyjen käyttö hengityksen sekä huoneilman puhdistamiseen on helppo, tehokas ja oloa helpottava.

Elokuu

Ravintsara, Cinnamomum camphora ct. cineol
Ravintsara on yksi parhaimmista ja turvallisista eteerisistä öljyistä monipuoliseen käyttöön. Se on tunnetusti erittäin tehokas flunssan ja muiden virustyyppisten vaivojen tuhoaja. Erittäin miellyttävä ja helppokäyttöinen öljy erityisesti hengitysteiden ongelmiin, kuten astma ja influenssa. Vahvistaa hermoston toimintaa, aktivoi mielen ja edistää myös rauhallista unta.

Tuotekoodi: 091RA

Syyskuu

Eucalyptus radiata – Australian ssp radiata.
Antiseptinen erityisesti hengitys- ja virtsatiehyiden hoidossa sekä parantaa vastustuskykyä. Eucalyptus radiatan tuoksu on ”pehmeämpi” ja iholle miellyttävämpi verrattuna muihin eukalyptuksiin. Se on tunnetusti erityisen tehokas hengitysongelmiin sekä yskään ja flunssaan, jonka lisäksi se suojaa myös viruksilta, tuhoaa bakteereita, ehkäisee keuhkoputken tulehdusta sekä elvyttää hiki- ja talirauhasten toimintaa. Narrow-Leaf Eucalyptus, (E.Radiata) tunnetaan erityisesti viruksia tuhoavana ja niiden lisääntymistä estävänä ja ylemmän hengitysalueen tulehduksien ehkäisijänä. Narrow-Leaf Eucalyptus on suositeltu valinta herkille aikuisille sekä lapsille.

Lokakuu

Lokakuun sateet ja kylmät vievät meidät kodin lämpimään, ajanvietteen ja tuoksujen maailmaan.

Ylang Ylang, Cananga odorata totum
Canaga odorata totum -eteerinen öljy sisältää kaikki Ylang Ylang -öljyn osat, jotka antavat naisille erinomaisen avun vaihdevuosivaivoihin. Päivittäin käytettynä, sivelemällä pari tippaa laimennettuna alavatsalle ja selälle, se auttaa kuumiin aaltoihin sekä emättimen limakalvoihin. Ylang Ylang rauhoittaa erityisesti pelkoja ja turhautunutta kiukkua sekä lievittää ahdistuneisuutta.

Tuotekoodi: 091COC