Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

ETEERISISTÄ ÖLJYISTÄ VOIMAA ARKEEN

Teksti: Ulla-Maija Grace | Hyvinvointia Ulla Grace

Eteeriset öljyt ovat luonnon luomia, meille terveyttä ylläpitävä antisepteja. Maapallo on tuottanut ravinnoksemme kasveja, jotka sisältävät valtaisan määrän eteerisiä öljyjä. Mielenkiintoista on, että saman nimiset ja -näköiset kasvit eivät tuotakaan samanlaisia/samanlaatuisia eteerisiä öljyjä maapallon eri alueilla. Monimuotoinen maaperän rakenne muokkaa eri kasvuolosuhteita ja mahdollistaa pohjaa erilaisille eteerisille öljyille. Jokainen eteerinen öljy koostuu useista molekyyleista, joilla jokaisella on oma tehtävänsä hoidoissa.

Tea-Tree (Melaleuca alternfolia) -eteerinen öljy

Tea-Treen alkuperä on lähtöisin Australian aborigineilta. Eurooppaan Tea-Tree löysi tiensä noin 100 vuotta sitten. Vuonna 1925 australialainen tiedemies Arthur Penfold julkaisi tutkimuksen, jossa Melaleuca alternifolia tunnistettiin erittäin tehokkaana antiseptisena aineena. Sen todettiin olevan vahva bakteerien tuhoaja, tehokas sieni-infektioihin, emättimen hiivatulehduksiin, kynsisieniin, tulehtuneisiin haavoihin jne. Erityisesti hengitystietulehdukset, huono yleiskunto, krooniset infektiot ja kynsisieni ovat nykyisiä yleisiä hoitokohteita.

Tuotekoodi: 091MA

Mustakuusi (Picea mariana) – jos uupumus uhkaa

Mustakuusi on erittäin vahvistava, positiivinen öljy, joka lataa ihmiseen uusia voimia. Mustakuusen eteerinen öljy saadaan kasvin neulasista. Sen tuoksu on puhdas, tummanvihreä
ja vahva – tuoreen kuusen tuoksu. Mustakuusen vaikutus on kortisonin omainen niin nivelten kuin ihonkin hoidossa, se lievittää kipuja ja turvotustulehduksia. Käyttöalueet: keuhkoputkentulehdukset, lihasreuma, nyrjähtäneet nivelet tai nivelsiteet. Flunssa-aikaan mustakuusi tuoksulampussa käytettynä desinfioi huoneilmaa.

Tuotekoodi: 091PM

Greippi (Citrus paradisi) – varsinainen ilopilleri ja hyvän tuulen tuoja

Greipin tuoksu kohottaa mielialaa ja poistaa uupumusta. Se on varsinainen mielen virkistäjä. Vahvistavana stressin levittäjänä ovat ylang ylang, jasmiini, neroli ja palmarosa. Ruoansulatusta
parantamaan sopii erityisesti inkivääri, mustapippuri ja korianteri. Huom. greippiöljy ei sovi herkälle iholle!

Tuotekoodi: 091CP