Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

VARTALOHOIDOT HELPOSTI MUKAAN HOITOLATOIMINTAASI – KATSO KAKSI LUONNONMUKAISTA ESIMERKKIHOITOA!

Kirjoittaja: Heidi Tamminen / Phyt´s sarjan tuotevastaava ja kouluttaja / Kosmetologi ja aromaterapeutti

Rentoutumista, hemmottelua ja hyvää oloa – kukapa ei sitä haluaisi.
Vaan miksi vartalohoidot ovat yhä marginaalissa kasvohoitoihin verrattuna?

Vartalohoidot ovat suosittuja hoitoja, mutta miksi on usein niin, että vain kylpylöissä olevat kauneushoitolat tarjoavat niitä asiakkailleen? On olemassa useita hoitovaihtoehtoja, missä ei tarvita isoa tilaa tai suihkupistettä.
Osa sanoo vartalohoitojen olevan vaativia ja raskaita tehdä tai sitten niitä on vaikea markkinoida. Usein myös mietitään, että kumpi on parempi; laite- vai käsintehty hoito. Entä mitkä ovat kustannukset jos ostetaan laite tai mikä sarja on paras vartalohoidoissa.
Monia on syitä, mutta uskon kuitenkin, että suurin niistä on epävarmuus siitä, että saavuttaisiko vartalonhoitotarjonta omat asiakkaat.

Luontainen kauneus


Vartalohoidoissa minua on aina kiehtonut mielikuvituksellisuus, se että voin suunnitella hoidon itse. Ei ole pakko noudattaa jotain tiettyä hoitoprotokollaa, vaan voi laatia hoidon asiakaskohtaisesti. Tyytyväinen ja rentoutunut asiakas on tieto siitä, että hoito on onnistunut.

Asiakas hakeutuu yleensä ensin aromaterapia-, tai kuumakivihierontaan, koska ne ovat tuttuja ja turvallisia hoitoja kireille lihaksille sekä stressaantuneelle mielelle. Moni ei tiedä kosmetologien tekemistä erilaisista vartalohoidoista, ellei niistä kerro, ilmoittele verkossa ja anna esitettä mukaan. Hieronnan jälkeen, kun asiakas on levollinen ja tyytyväinen, ehdotan seuraavaksi hoitokerraksi toisen vaihtoehtoisen rentouttavan hoidon – näin he pikkuhiljaa tutustuvat muihinkin vartalohoitoihin.

Harva tekee itselleen kotioloissa vartalokuorintaa tai laittaa edes kosteusvoidetta, jonka huomaa hilseilevästä karheasta ihosta. Siksi ehdotankin asiakkaalle hemmottelevaa ja lihaskireyttä vähentävää vartalonhoitoa, jossa iho kuoritaan, tehdään hieronta kireille lihasryhmille ja samalla parannetaan ihon kosteuspitoisuutta. Hoito sisältää aina yhden kotihoitotuotteen, jonka asiakas saa itselleen mukaan.

Laihdutusta vai hemmottelua


Laihdutushoitoja on monenlaisia ja yleensä ne eivät saa asiakasta innostumaan ja sitoutumaan moneksi viikoksi. Lisäksi kustannukset nousevat monelle liian suuriksi ja se estää hoitoon tulemisen. Laihdutushoitona vartalohoitoa ei kannata myydä, koska se kuulostaa ahdistavalle ja hoidolle vailla tuloksia.

Ehdotankin asiakkaalle hoitoa, jossa tehostetaan kehon kuona-aineiden poistumista ja olo tuntuu kevyemmälle ja virkeämmälle. Kerron kotihoitotuotteista, joita on hyvä käyttää jatkohoitona parempien tulosten saamiseksi. Mukaansa asiakas saa opaslehtisen, jossa on helppoja ja yksinkertaisia ruokaohjeita, jotka tehostavat rasva-aineenvaihduntaa ja vähentävät paineen tunnetta vatsassa. Hoidot ja ohjeet eivät saa olla liian monimutkaisia, koska kiireinen elämä monella estää niihin paneutumisen.

Tärkeä osa hoitoa on asiakkaan kuunteleminen, sillä vartalohoidot saavat usein ihmisen purkautumaan ja puhdistamaan myös mielenlokerikot. Siinä pätee yksi tärkeä ohje – kuuntele, ole läsnä, mutta älä puutu!

Käytän hoitolassani ranskalaista 100% luonnonmukaista Phyt’s tuotesarjaa sekä saman valmistajan Bionatural tuotteita. Ravitsevat kasviöljyt ja kasviuutteiden luonnolliset aromit tuovat oman osuutensa kokonaisvaltaiseen hoitoon. Käsintehty hoito on lempeä iholle ja rentouttava asiakkaalle.

Alla esittelen kaksi kehittelemääni vartalohoitoa, joista asiakkaani ovat pitäneet:

Bionatural Spa vartalohoito

 1. Kasta 4 kompressia lämpimään veteen, jossa on seassa pieni määrä Naturoderm puhdistavaa nestettä. Laita ne rullalle ja pyyhelämmittimeen.
 2. Pyyhi asiakkaan iho lämpimällä kompressilla, ensin toinen puoli ja peittele, sitten toinen puoli, peittele. Huomioi ettei asiakkaalla ole kylmä.
 3. Tee kuorinta samoin, ensin toinen puoli ja sitten toinen. Se puoli mitä et työstä on aina peitettynä. Pyyhi lopuksi lämpimällä kompressilla. Käytä kuorinnassa kookoskuorintaa – Granite de Coco.
 4. Ota asiakkaan alta pois toinen hoitopöytäkankaasta jossa on kuorintamuruja, jotta murut eivät tunnu iholla.
 5. Pyydä asiakasta kääntymään vatsalleen ja aloita rentouttava hieronta selästä ja etene alaspäin. Hierontaan sheavoi – Douceur de Karite.
 6. Asiakas kääntyy selälleen. Aloita hieronta jaloista ja etene ylöspäin.
 7. Keskity hieronnassa erityisesti niihin lihasryhmiin, joissa on kireyttä.
 8. Ota kämmenelle muutama suihkaus Jasmiinikuivaöljyä ja levitä sitä asiakkaan nilkkoihin, ranteisiin ja dekolteelle.
  Hoidossa on kiva käyttää erityisesti talvella myös lämpöpusseja tai lämmityskiviä ristiselässä ja hartioiden alla.

Virkistävä ja kuonaa puhdistava hoito

 1. Kasta 4 kompressia lämpimään veteen, jossa on seassa pieni määrä Naturoderm puhdistavaa nestettä. Laita ne rullalle ja pyyhelämmittimeen.
 2. Pyyhi asiakkaan iho lämpimällä kompressilla, ensin toinen puoli ja peittele, sitten toinen puoli, peittele.
 3. Tee kahdella kuorintakintaalla kuivaharjausta jaloille ja käsivarsille. Alhaalta ylöspäin.
 4. Tee kuorinta reisille ja pakaroille virkistävällä Exfoliant Tonic kuorintageelillä ja pyyhi lopuksi haalealla kompressilla.
 5. Ota asiakkaan alta pois toinen hoitopöytäkankaasta, jossa on kuorintamuruja.
 6. Levitä Gel Double Action geeliä reisille, pakaroille ja alleille.
 7. Tee aktivoiva hieronta Aroma Phyts Cocoon vartaloöljyllä. Käsittele molemmat jalat, vatsa ja kädet.
 8. Levitä lopuksi Chrono Stimulateur vartaloemulsiota kokovartalolle.
 9. Anna asiakkaalle lasillinen sitruunavettä (ei hiilihapollista) ja ei liian kylmää.