Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

KUORINTAHOIDOILLA HYVIÄ TULOKSIA PIGMENTTIHÄIRIÖIDEN JA ARPIEN HOIDOSSA

Teksti: Heidi Tamminen / Kosmetologi, aromaterapeutti, kouluttaja

Syksyllä ja talvella vähäisempi auringon määrä antaa hyvän mahdollisuuden tehdä erilaisia kuorintahoitoja, kun auringon säteet eivät pääse vaikuttamaan ihoon samoin kuin kesällä. Myös tulehdusriski pienenee, kun iho ei hikoile helteessä.

Ikääntyvä iho

Ihon ikääntyessä solujen uudistumisprosessi hidastuu merkittävästi ja iho näyttää kuivalle, karhealle ja samealle. Ihon pintakerros paksuuntuu ja uudistavien ja ravitsevien hoitotuotteiden imeytyminen ihon läpi huononee. Melaniinin tummentamat ihosolut kasaantuvat ihon pinnalle muodostaen pigmenttiläiskiä.
Ikääntyvän ihon pinnalla saattaa olla jopa 15 – 20 kerrosta kuollutta ihosolukkoa. Iho näyttää harmaalta ja väsyneeltä sekä ihon kuulakkuus ja kirkkaus on hävinnyt.

Onnistuneiden kuorintahoitojen seurauksena solujen uusiutumisprosessi nopeutuu ja ihon pinnan kosteustaso nousee. Hoitojen jälkeen ihon sävy on kirkkaampi, sileämpi ja kuulaampi.

Pigmenttihäiriöt

Raskaus ja hormonitoiminnan muutokset aiheuttavat hyperpigmentoitumista. Kyseessä on melasma tai kloasma, joka muodostuu iholle auringossa oleskelun jälkeen. Melasma häviää osittain hormonitoiminnan normalisoitumisen jälkeen, mutta palaa takaisin jos iho altistuu UV-säteille.
Iän myötä estrogeeni tuotannon vähetessä myös melasmat häviävät, mutta normaalia melaniinin muodostumista toki voi tulla.
Kosmetiikka, hajusteet ja lääkitykset altistavat pigmenttihäiriöille auringon valolle altistumisen myötä.
Syys- ja talviaikaan tehty kuorintahoitosarja vaalentaa pigmentoitunutta ihoa tehokkaasti. On kuitenkin hyvä muistaa, että suojaamattomana apu ei ole pitkäaikainen. Hoitoa tukevien kotihoitotuotteiden ja aurinkosuojavoiteiden käyttö on ihan ehdoton niin kesällä kuin talvellakin. Kannattaa muistaa, että myös hangen UV-säteily aktivoi melaniinin tuotannon.

Arvet

Nuorena epäpuhtaan rasvaisen akneihon kanssa kamppaillut saattaa myöhemmällä iällä kärsiä arpisesta ihosta. Ihon pintakerros on hyvin paksu, iho on edelleen öljyinen ja hapen kulku erittäin huono. Tehokas kuorinta sarjahoitona tehtynä, tasoittaa ihon arpisuutta ja rasvaisuutta huomattavasti.
Arpihoidossa tärkeää on suunnitella riittävän tiuhat hoitovälit, ettei iho ehdi uudistumaan liikaa ja hyöty jää vähäiseksi. Hyvä hoitoväli arpiselle iholle on 12 päivää 4 – 6 x sarjahoitona.

Valitse paras kuorintavaihtoehto eri tarkoituksiin:

KUORINTA HOITOTUOTTEELLA

Perus kasvohoidon yhteydessä tehdään ihotyypin mukainen kuorinta hoitotuotteella ja asiakkaalle myydään kuorintavoide kotikäyttöön, jossa hän voi tehdä itselleen kuorinnan 1-2 x kuussa kasvohoitojen välissä.

TIMANTTIKUORINTA

Timanttikuorinta sopii hyvin yksittäiseen hoitotapahtumaan tai sarjahoitoihin. Ihon pinnalle kertyneet kuolleet ihosolukot kuoriutuvat tehokkaasti hiovalla timantilla, jonka lisäksi aineenvaihdunta tehostuu ja verenkierto vilkastuu. Kosteuttavat ihonhoitoseerumit imeytyvät paremmin ja eloton harmaa iho kirkastuu. Tiukassa olevat epäpuhtaudet on helpompi poistaa kun ensin on tehty pari timanttihiontahoitoa ja käytetty pehmittäviä sekä puhdistavia hoitotuotteita kotikäytössä.

KEMIALLINEN KUORINTA

Kemialliset kuorinnat eri vahvuisilla hapoilla toimivat jo syvemmällä ihon kerroksissa ja tehostavat ihon uudistumista ja aktivoivat uusien solujen syntyä. Kemiallinen kuorinta tehdään pääsääntöisesti aina sarjahoitona tietyin väliajoin. Happokuorinnalla päästään vaikuttamaan syviin juonteisiin, arpiin ja pigmenttimuutoksiin. Hyvä ajankohta kemialliselle kuorinnalle on syksystä alkukevääseen.

LUONNONMUKAINEN KEMIALLINEN KUORINTA – PHYT’S RENOV CHEMICAL PEEL

Luonnonmukainen kemiallinen kuorinta valmistetaan sokeriruo’osta fermentaation eli käymisprosessin avulla. Clycolihappo 30% on pienin lajissaan ja sen kapasiteetti ihoon imeytymisessä on hyvin korkea.
Se vaikuttaa muuttamalla solujen viestinkulkua ja tekemällä häiriön entsyymitoiminnassa. Se pienentää – ja + ionien varauksia ja heikentää koheesiota niiden välillä.
Desmonien avulla kiinnittyneet solut irtautuvat toisistaan ja alkavat kulkeutua nopeammin kohti ihon pintaa.
Clycolihappo tehostaa hyaluronihapon muodostumista ja lisää Stratum Corneumin (orvaskeden ylin kerros) kosteuspitoisuutta ja näkyvää hilseilyä ei tapahdu. Kuorintahoito tehdään 4 x sarjahoitona 10 päivän välein. Hoito alkaa valmistelevalla voiteella kotona.

Luonnonmukaisella kuorinnalla päästään hyviin tuloksiin:

  • aktivoi uusien solujen syntyä
  • kollageenin ja elastiinin tuotanto paranee ja ihokudoksen joustavuus lisääntyy
  • tehostaa hyaluronihapon muodostumista ja lisää ihon kosteuspitoisuutta
  • madaltaa juonteita ja lisää ihon kosteuspitoisuutta
  • madaltaa juonteita, häivyttää arpia, supistaa ihohuokosia
  • tasoittaa ihon väriä
  • kirkas ja kuulas iho