Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

STALEKS JA NORDBERG -LEIKKURIT TESTISSÄ

Teksti: Pirjo Hatzitoliou | Jalkahoitaja at, lähihoitaja, yrittäjä ja kouluttaja

Tässä artikkelissa jalkahoidon ammattilainen ja Hoitolatukun pitkäaikainen kouluttaja Pirjo testaa jalkahoidossa käytettäviä leikkureita.

Hoitolatukulle on tullut muutamia uusia leikkureita, joita olen testaillut. Vaikka näiden leikkureiden hinta on edullinen verrattuina kalliimpiin leikkureihin on niiden hinta-laatu-suhde erittäin hyvä. Näin edullisilla leikkureilla tehdään töitä sen verran kun ne kestävät ja kuitenkin kestävyys on ensiluokkaa vertailussa muihin halvempiin leikkureihin.

Nordberg – hyvät perusleikkurit

Nordberg-kynsileikkuri suoralla terällä on hyvä leikkuri leikata normaaleja ja hieman paksuja kynsiä. Leikkauspintaa on hyvin ja leikkurit ovat terävät. Terävyys häviää, kun käyttökertoja on noin 100 asiakkaan verran, mutta terävyyttä saa takaisin helposti terottamalla leikkureita teroituskivillä. Ne eivät kestä koneellista teroitusta, mutta kestävät desinfioinnin ja steriloinnin. Leikkurit ovat myös pienet ja kevyet. Nämä leikkurit sopivatkin hyvin normaalien kynsien leikkaukseen sekä sisäänkasvaneiden kynsien hoitoon. Nordberg-kynsileikkuri poikittaisella terällä toimii samoin kuin suorat, mutta eivät sovellu sisäänkasvaneen kynnen hoitoon.

Staleks – pienet ja näppärät leikkurit

Edullisilla leikkureilla on aina käyttöä jalkahoitolassa, varsinkin, jos tekee laitoskäyntejä. Staleksin kynsien hoitoon tarkoitetut leikkurit ovat pienet ja näppärät ja niiden metallipinta on mattamainen, joten ne pysyvät kädessä oivallisesti työskentelyn ajan. Niissä on erittäin terävä leikkauspinta, joka tässä testissä tuntui säilyvän yllättävän pitkään. Leikkurit ovat olleet käytössä jo kolme kuukautta ja niitä ei ole tarvinnut vielä teroittaa. Näiden leikkurien muotoilu takaa sen, että leikkaaminen on helppoa eivätkä ne rasita rannetta tai kättä työn aikana. Molemmissa Staleks-leikkureissa on tehokkaat jouset ja tarkka leikkausalue. Näillä leikkureilla voi leikata paksumpaakin kynttä ja vaikeita kynnen reunoja. Erittäin hyvät leikkurit, joiden hinta ei päätä huimaa!

Tutustu myös Footlogix:n uusiin kynsileikkureihin!
Kynsileikkuri kovera 13 cm
Kynsileikkuri suora 10 cm