Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

SKIN CANDY VEI SYDÄMENI

Miten päädyit Skin Candyn pariin?

Tulin mukaan Skin Candyn tiimiin ihan sen ”luomishetkellä” eli silloin kun tuotteita ja brändiä ruvettiin Hoitolatukussa suunnittelemaan. Olin tehnyt silloin jo 10 vuotta karvanpoistoa erilaisilla sokeripitoisilla massoilla ja etsin itsekin jotain parempaa – ihan kuten Hoitolatukkukin.

Entä mistä sait kimmokkeen kouluttajan rooliin?

Skin Candy tiimissä se lankesi minulle vähän niin kuin itsestään, mutta olin toki kouluttanut jo sitä ennenkin. Kouluttaminen on innostavaa ja antaa minulle paljon. Olen usein yhtä innoissani kuin kurssilaiset heidän oppimisestaan.

Ovatko koulutukset muuttuneet sinusta parempaan vai huonompaan Koronan johdosta?

Koronan ansiosta koulutukset ovat minusta kehittyneet aimo harppauksen parempaan suuntaan. Etäkoulutuksissa on keskityttävä olennaiseen, siksi tieto puristetaan mahdollisimman selkeään ja tiiviiseen muotoon. Tämä tekee koulutuksesta selkeää ja helposti ymmärrettävää. Etäopiskelussa kaikilla on aina ”aitiopaikka” tekniikan katsomiseen eli jokainen näkee videon parhaasta mahdollisesta kulmasta. Opiskelijoilla on myös erinomainen mahdollisuus keskittyä omaan oppimiseen eikä huomio mene kurssikavereihin. Käytännön kädentaidon oppimiseen tarvitaan aina itsenäistä harjoittelua, koulutustavasta riippumatta ja etänä opiskeleville tämä on itsestään selvyys.
Aiemmin lähikoulutuksen käytännön osuuteen saattoi jollakin olla liian suuret odotukset ja siksi oletettiin päivässä kehityttävän mestareiksi. Nyt uskon jokaisen harjoittelevan enemmän. Koulutukset ovat myös yhtä lähellä kaikkia, kotipaikasta riippumatta ja kouluttautumiseen kuluu myös vähemmän tehokasta työaikaa. Olemme Korona-vuonna kehittäneet myös runsaasti erilaisia koulutuksia, joten nyt on todella laajaa tietotaitoa tarjolla halukkaille.

Kuinka tärkeänä pidät sitä, että suomalaista ihonhoitobrändiä viedään maailmalle? Onko muita vastaavia paljon?

Suomi tarvitsee uusia vientituotteita ja minusta on hienoa, että Skin Candy on jo yksi näistä. Luin hiljattain jutun, jossa brittijulkaisu ennustaa pohjoismaisesta ja etenkin suomalaisesta kauneudenhoidosta korealaisen veroista kauneusbuumia. Mielestäni meillä on kaikki mahdollisuudet tuohon ja olen siitä innoissani. Suomessa on useita jo kansainvälisesti tunnettuja brändejä ja viedään Suomesta myös kosmetiikan raaka-aineitakin jalostettuna ulkomaille.

Millaista palautetta saat, kun kierrät messuilla Skin Candyn kanssa?

Skin Candyn brändi herättää aina positiivisia tunteita ja kiinnostusta. Positiivinen imago onkin meille tärkeä juttu, sillä siihen kuluttajatkin haluavat sitoutua. Olen pitänyt messuilla myös lukuisia Pop-Up koulutuksia ja niissä on ollut ihana huomata miten nopeasti Candying-taito on opittavissa. Saan koulutuksissa usein palautetta siitä, miten vaikealta sokerointi tuntuu Candyingiin verrattuna.

Olet myös kauneushoitoalan yrittäjä – Mikä oli polkusi kauneusalalle?

Olen valmistunut ensin erikoissairaanhoitajaksi 90-luvun alun lamavuosina. Työt olivat tuolloin vähissä, siksi minäkin kiersin lukuisissa paikoissa Turussa ja olin vuoden myös Tukholmassa. Lopulta pysähdyin muutamaksi vuodeksi Tyksin teholle. Onneksi kolmenkympin kriisi sai minut pohtimaan, onko tämä sitä mitä haluan työelämältäni. Halusin muutosta ja siksi aloitin kosmetologikoulun ja samalla tein kaksi poikaa. Neljässä vuodessa oli tutkinto valmiina ja pojat päiväkoti-iässä. Pystyin aloittamaan työt kosmetologiyrittäjänä. Alkuvuodet olivat melko takkuiset monenkirjavien perhetilanteiden ja asiakaspalvelun yhdistämisessä. Huomasin kuitenkin uuden työni vaikuttavan positiivisesti ajatteluuni – sairaanhoitajana arvostin enimmäkseen asioita, jotka parantavat sairautta ja/tai edistävät terveyttä, mutta kosmetologina huomasin myös monien esteettisten asioiden olevan todella tärkeitä elämässä.

Mistä nautit eniten yrittäjyydessä?

Minulle ehdottomasti tärkeintä on tunne siitä, että voin omalla tekemiselläni vaikuttaa menestykseen. Tämä on minulle voimavara niin huonona kuin hyvänä hetkenä. Jos asiat eivät mene kuin Strömsössä – pohdin, että voisinko tehdä jotain paremmin ja aina löydän kyllä tehostettavaa. Toisaalta kun huomaan, että tämäpä meni hienosti, niin silloin kiitän itseäni hyvästä toiminnasta. Sairaalan raskaasta kolmivuorotyöstä karanneena nautin tietysti mahdollisuudesta päättää työajoista sekä positiivisista asiakaspalvelu tilanteista.

Pitävätkö haasteet sinut sopivasti liikkessä vai oletko enemmän turvallisen tien kulkija?

Olen molempia, asiasta riippuen. Minulle on tärkeä olla välillä epämukavuusalueella, sillä silloin huomaan kehittyväni työssä parhaiten. Erilaisten haasteiden ja uusien asioiden opettelukin on mielekästä, kun siihen on erityinen tarve. Toisaalta yksinhuoltajavuodet ovat pakottaneet kehittymään yrityksen talousasioissa ja niissä olen selvästi turvallisuushakuinen.

Vaikuttiko Korona hoitolan toimintaan viime vuonna?

Korona näkyi Suomessa varmasti lähes kaikissa hoitoloissa. Minultakin peruuntuivat varaukset muutamilta viikoilta melkein kokonaan ja samalla hävisivät messumatkat ulkomaille. Sain nopeasti paljon ylimääräistä aikaa. Aloin kehitellä Skin Candyn verkkokoulutuksia ja huhtikuussa aloitin ne Zoomissa. Sain aikaa myös muutamiin hoitolani hankkeisiin. Tämän lisäksi vietin enemmän aikaa oman nikkarointiharrastukseni parissa verstaallani sekä veneeni kunnostustöissä.

Mikä on unelmasi oman hoitolasi tulevaisuudesta?

Toivon hoitolani vuoden vaihteessa tehdyn brändayksen Candying-hoitolana ottavan tuulta purjeisiin ja että vahvistuisimme tällä saralla. Hempeään Skin Candy-hoitolaan saapuminen tuo itselleni ainakin aina positiivisen tunteen.

Entä Skin Candyn?

Skin Candyn tulevaisuudesta toivon, että Candying-sana löytyy globaalisti internetistä tarkoittaen karvanpoistoa sekä ihonhoitoa Xylitol-pitoisella massalla. Tähän voivat kaikki Skin Candy ammattilaiset kanssani vaikuttaa, unohtamalla sanan sokerointi ja käyttämällä sen sijaan Candying- sanaa.

Verkkosivut: http://brava.fi

Facebook: https://www.facebook.com/brava.fi

Instagram: https://www.instagram.com/bravaofficial/?hl=fi