Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

PIDÄ HUOLTA KAULAA TUKEVISTA LIHAKSISTA

Teksti: Heidi Tamminen | kosmetologi, UMG-aromaterapeutti, kouluttaja

Rintakehästä ylös korviin asti kulkee verkkomaisen ohut kaulan iholihas eli platysma, joka menettää helposti joustavuutensa ja ryhtinsä iän karttuessa. ”Roikkuheltta” leuan alla on veltostunut iholihas, joka on jäänyt vaille huolenpitoa. Pitkät laihdutuskuurit ja varsinkin painon vaihtelut vaikuttavat ohuen kaulan ihon ennenaikaiseen ikääntymiseen.

Päännyökkääjälihas eli sternocleidomastoideus lähtee rintalastan kahvasta ja kiinnittyy korvan taakse kartiolisäkkeeseen. Huono työasento aiheuttaa usein lihaksen kiristymistä ja lyhentymistä, jonka seurauksena takaraivohermoon syntyy pinne. Pään alueen faskiat ovat tiukat ja niiden liikkuvuus on huono, josta seuraa väsymystä ja päänsärkyä. Päänahan irrotteleva hieronta parantaa faskioiden kosteutta ja liikkuvuutta sekä poistaa kiristävää tunnetta.

Kieliluu- ja purentalihakset jäävät monelta tiedostamatta sekä niiden yhteys kaulan ja niskan alueen lihaskramppeihin. Stressaava ja kiireinen arki lisää hampaiden narskuttelua nukkuessa ja purentalihakset pingottuvat. Masseter – lihaksen pumppaava hieronta rentouttaa ja vähentää kireyden tunnetta.

Hieronta lisää hoitavuutta ja kokonaisvaltaisuutta

Kasvohoitojen yhteydessä perushierontaan on hyvä lisätä kaulan ja niskan alueen lihasten käsittely. Kallonpohjan lihasten kireys on hyvin yleinen vaiva monella päätetyötä tekevällä. Harva kosmetologi tekee pitkää hierontaa kasvohoitojen yhteydessä, joka kattaa myös dekolteen ja niska/hartiaseudun. Monet asiakkaat kuitenkin odottavat eniten hierontaosuutta ja liian lyhyt, nopea hieronta jättää tunteen puutteellisesta hoidosta.
Hieronta lisää hoidon tehokkuutta, parantaa hoitotuotteiden imeytyvyyttä, aktivoi verenkiertoa ja poistaa kehosta kuona-aineita. Kaulan alueen lihasten kireys vähenee ja ihon toiminnat elpyvät.

Peukalo painelu epäkäslihaksen trigger-pisteillä vähentää lihaksen jännitystilaa ja venytykset kaulan iholihaksella parantavat iholihaksen joustavuutta ja verenkiertoa.

Vitamiinit ruoasta

Syömällä vitamiinipitoista ja ravitsevaa puhdasta ruokaa voidaan hidastaa ihon kuivumista ja vanhenemista. Tärkein ihon vitamiineista on E-vitamiini. Se on voimakas antioksidantti, joka ehkäisee soluja hapettumiselta ja pitää terveet solut aktiivisina. E-vitamiinin imeytymistä tehostaa C-vitamiini ja on siksi suositeltavaa huolehtia näiden molempien ihovitamiinien yhtäaikaisesta saannista. Molemmat suojaavat ihoa vapailta happiradikaaleilta, tehostavat kollageenin tuotantoa ja suojaavat ihoa auringonvalon haitoilta. Kaulan iho on altis ulkoisille ärsykkeille ja erityisesti UV-säteille.

Syö värikkäästi

Mitä värikkäämpi ateria, sitä enemmän se pitää sisällään tärkeitä ravinto-aineita. Punaisesta tomaatista saatava lykopeeni on lukuisten tutkimusten mukaan todettu erittäin voimakkaaksi antioksidantiksi, joka hidastaa kehon rappeutumista ja ihon ikääntymistä. Lykopeeni on punainen väriaine, mitä tomaatti sisältää eniten. Hyviä lähteitä on myös punainen vesimeloni, papaija, punainen chili, ruusunmarja ja veriappelsiini.
Värikkäiden vihannesten lisäksi atrioilla on hyvä olla juureksia, jotka puhdistavat kehoa kuona-aineista. Juuresmehut sopivat janojuomaksi ja välipalaksi. Kehoa puhdistava tehojuoma tulee yhdistämällä omenaa, punajuurta ja melonia.

Kaulavoiteet kuuluvat päivittäiseen ihonhoito-ohjelmaan

Kaula ja dekoltee tarvitsevat päivittäistä ihonhoitoa, jotta ikääntymistä voidaan hidastaa. Hierontojen, venyttelyiden ja terveellisen ruokavalion lisäksi iho tarvitsee hoitoa myös ulkoisesti. Ihonhoitovoiteiden sisältämät kasviöljyt sisältävät runsaasti E-vitamiinia, jotka vahvistavat ja kosteuttavat kuivaa kaulan ihoa.

Hyvä kaulalle suunniteltu hoitovoide on hyvin imeytyvä ja koostumukseltaan emulsiomainen. Kevyen koostumuksensa ansiosta hoitovoiteen sisältämät aktiiviaineet pääsevät imeytymään paremmin kaulan ihon kerroksiin vahvistamaan ja kosteuttamaan.

Kaulan tukiverkkoa vahvistava jumppa

  • Seiso suorassa peilin edessä ja sano vokaalit a, e, i, o, u, y, ä, ö suun liikkeitä korostaen ja venyttäen.
  • Toista a, e, i uudelleen, mutta venyttäen alahuulta niin, että kaulan iholihas näkyy selvästi kiristyneenä.
  • Pidä huulet yhdessä ja käännä kieli kitalakeen ja takaisin.
  • Pidä suu auki työntäen kieli pitkälle ulos ja käännä kieli kohti kitalakea ja takaisin. Tee myös kielirulla jos osaat.
  • Laita kämmen vasemmalle olkapäälle ja käännä pää oikealle katsoen hiukan ylöspäin. Tunne venytys. Tee sama toisinpäin.
  • Toista liikkeet 10 kertaa.

Uudistava ja kiinteyttävä kaulavoide

Vahvistaa ja suojaa ohutta kaulan ihoa sekä lisää kosteuspitoisuutta. Kevyt helposti imeytyvä hoitoemulsio sisältää ihon hapettumista ehkäiseviä antioksidantteja ja suojaa ihoa ulkoisia ärsykkeitä vastaan. Kaulan ihosta tulee joustava ja pehmeä. Tehokkaat 100% luonnonmukaiset raaka-aineet kirkastavat ihoa ja ylläpitävät ihon nuorekkaana ja raikkaana.

Sisältää

Vahvistavia luomukasviöljyjä: helokkiöljy, olusöljy, pähkinäöljy

Aktivoivia eteerisiä öljyjä: rosmariini, timjami, laventeli, litsea

Antioksidantti SOPHORA JAPONICA FLOWER EXTRACT
uudistaa ihoa

Punainen levä KAPPAPHYCUS ALVAREZII – kosteuttaa

Ruskea levä CYSTOSEIRA TAMARISCIFOLIA
virkistää ja kirkastaa ihoa

Hedelmäuute CAESALPIHIA SPINOSA FRUIT EXTRACT
suojaa ja vahvistaa ihoa