Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

OPPIMINEN PERUSTUU OPPIMISHALUUN

Pirjo Hatzitoliou on jalkahoitaja yrittäjä ja Hoitolatukun pitkäaikainen jalkahoitokouluttaja. Viimeisin suoritettu tutkinto on jalkahoidon ammattitutkinto, jonka Pirjo opiskeli lähihoitajakoulutuksen kautta. Lähihoitajana hän työskenteli Peurungan kuntoutuspolilla, josta sitten siirtyi jalkahoidon pariin.

Jalkahoitojana Pirjo on ollut jo monta vuotta ja Hoitolatukun kouluttajanakin jo lähes 13 vuotta. Jalkahoitoa hän on opiskellut ja oppinut sekä Suomessa että ulkomailla. Hoitolatukun päämiehet ja yhteistyökumppanit ovat kouluttaneet useilla eri täydennyskoulutuksilla näiden vuosien aikana.

”Olen puuhastellut elämässäni kaikenlaista ja ehtinyt asumaan Kreikassakin lähes 10 vuotta.” kertoo Pirjo. Siellä hän teki töitä monta vuotta uintivalmennuksen parissa. Uintiseuran nimi oli Nautathletic Club of Alexandroupolis NOA Swimming, joka on tällä hetkellä Kreikan menestyksekkäin uintiseura. Ehkä siksi, että sen perustana on suomalainen organisaatiomalli ja valmennusmetodit, jotka ovat yhdistetty taidokkaasti Kreikkalaiseen kulttuuriin.

Mieluista vapaa-ajan puuhaa ovat kulttuuri ja luonto. ”Harrastan taidetta, maalaan ja valokuvaan ja luonto on tärkeä osa-alue elämässäni ja siksi asunkin Jyväskylässä lähellä vettä, keskellä metsää. Metsälenkeille en ota puhelinta mukaan, enkä kuuntele siellä muuta kuin korkeintaan linnun laulua ja veden solinaa.” Pirjo kertoo. Hänellä on kaksi jo aikuista tytärtä – eikä enää yhtään koiraa – paitsi lainassa välillä naapureilta ja sukulaisilta.

”Arvostan yrittäjissä sitä, että oma oppiminen perustuu oppimishaluun ja laaja-alaiseen tietotaitoon, jota voidaan hakea monesta eri suunnasta rakennettaessa omaa liiketoimintaa. ” Tärkeimpänä asiana Pirjo pitää sitä, että samalla ammatillinen näkemys omaan työhön pysyy selkeänä. Siksi on tärkeää jakaa avoimesti kaikki tieto kollegoille sekä tukea ja neuvoa muita yrittäjiä vaikeiden jalkahoitoasiakkaiden kanssa.
”Avoimuus ja toisten ammattiryhmien kunnioitus on ollut alusta asti minulle tärkeää. Oman yrittämiseni ja markkinointini punaisena lankana on ollut myös oman ammatillisuuteni korostaminen.” Pirjo näkeekin jalkahoidon yhtenä palana liiketoimintaa ja se on tärkein osa hänen omaa yrittämisen ideologiaansa. Vaikka kentällä on monta ammattiryhmää, niin kukaan niistä ei kilpaile keskenään muulla kuin ammattitaidolla. ”Siksi toisten ammattiryhmien kunnioitus on tärkein osa-alue; sen ovat tiedostaneet myös asiakkaani.”

Hoitolatukku on ollut koko jalkahoitouran ajan tärkeä yhteistyökumppani, ja sitä kautta asiakkaita on pystynyt hoitomaan laaja-alaisemmalla tiedolla ja taidolla, ja mikä tärkeintä ammattilaisten tuotteilla ja välineillä.
”Olen saanut matkustaa ja mennä ympäri maailmaa ja näin ollen pysynyt ajan hermolla alalla käytettävistä välineistä ja laitteista. Hoitolatukun tuki on ollut minulle tärkeä myös vaikeina ja väsyttävinä aikoina.” sanoo Pirjo

Viime vuosi meni uusien asioiden oppimiseen, kun verkkokoulutus tuli uudeksi osa-alueeksi koulutustoimintaa. Se vaati Pirjolta aluksi paljon aikaa ja taloudellisia resursseja. Vaikka ikä alkaa jo painamaan ja elämää on enemmän takana kuin edessä, niin hänen mielestään ihmisten jalat eivät ole muuttuneet miksikään.
”Uskoisin, että ihminen itsessään kuitenkin ehkä on. Hyvät ja huonot puolet koronavuodesta on kerätty reppuun, ja sen repun kanssa jatkan matkaa eteenpäin. Hyvänä painona repussa on jalkahoidon koulutukset ja syksylle suunniteltu jalkahoitopäivä, jonka toteutuminen näyttää nyt jo hieman mahdollisemmalta.” Pirjo toivoo, että silloin vihdoinkin voisi kohdata kollegoita taas kasvokkain.
Pirjo kertoo olevansa ihan tavallinen ihminen ja yrittäjä, joka tekee töitä joka päivä; vaikka ei hoitolatyötä, niin ainakin ajatustyötä melkein joka päivä.

Verkkosivut:

www.jalkojesiparhaaksi.fi

Facebook ryhmät

Pirjon tavoitat mm. Facebookissa jalkojenhoidon ammattilaisten ryhmissä:

  • Suomi Finland FOOTLOGIX / Footlogix koulutuksen käyneille
  • Ammattina jalkojen hyvinvointi / Jalkojenhoidon ammattilaisten ryhmä