Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

MIKÄ ON SYYLÄ JA MITEN SITÄ HOIDETAAN?

Vaikka syylät ovat useimmiten lasten ja nuorten ongelma, voi niitä saada minkä ikäinen henkilö tahansa. Lasten syylät paranevat parin vuoden sisällä itsestään, kun elimistö alkaa kehittää vasta-aineita virusta vastaan. Aikuisilla erilaiset sairaudet, lääkitykset ja ihottumat heikentävät vasta-aineiden muodostumista ja ilman hoitoa paraneminen voi kestää vuosia.

Syylä (verruga vulgaris) on ihmisen papilloomaviruksen aiheuttama hyvänlaatuinen ihomuutos. Syyliä voi esiintyä missä tahansa kehon osassa mutta yleisimmin niitä ilmestyy käsiin ja jalkoihin. Hoitoon hakeudutaankin kosmeettisen haitan tai jalkapohjan kivuliaan syylän vuoksi. Jalkapohjassa syylä voi esiintyä ryppäänä pieniä sisäänpäin kasvavia syyliä tai yksittäisenä kohoumana, joka aikaa myöten kovenee ja karheutuu. Vanhat, suuret syylät saattavat jopa haljeta ja olla todella kipeitä. Tartunnan voi saada mistä tahansa yleisestä tilasta esimerkiksi uimahallista ja käsien syylät laajenevat ja leviävät, jos harrastaa kynsien pureskelua ja kynsinauhojen nyppimistä.

Voiko syylää hoitaa kotona?

Syylänhoitovalmisteiden avulla hoito saattaa kestää helposti useita kuukausia ja voi uusiutua hyvinkin pian. Valmisteet perustuvat happoihin, kuten salisyyli-, maito-, mono- tai trikloorietikkahappoon tai metaani-/muurahaishappoon ja niiden tarkoituksena on pehmittää syylää, että sitä olisi helpompi käsitellä.

Syylä voi myös kipeytyä, mikäli se on jatkuvasti paineen alla tai hankauksessa. Tätä kipua voidaan ehkäistä esim. käyttämällä huoparenkaita. Myös pihkavoiteesta voi olla apua syylän pehmittämisessä.

Jäädytyshoito

Nestemäistä typpeä hyödyntävä Cryo-jäädytyshoito on nopea tapa tuhota syyliä. Usein jopa yksi muutaman sekunnin kestävä hoitokerta riittää.

Hoitolatukun Cryo Super-jäädytyshoito käsittää suuttimen annostelijalla ja 16 g patruunan -89°C nestemäistä typpeä. 10 sekunnin hoitoon typpeä kuluu n. 0,4 g. Se on suunniteltu syyläviruksen tuhoamiseen, mutta soveltuu myös ontelosyylien poistoon. Laite on kevyt, helppo käsitellä ja pienen lasikärjen avulla kohdistaminen on helppoa. Pakkaus sisältää selkeän käyttöohjeen ja tarvittaessa lisäopastusta saat Hoitolatukusta.

Hoidolla on saatu upeita tuloksia myös silmän- tai huulien ympärysalueen hoidoissa, kun halutaan hävittää pieniä ryppyjä ja juonteita tai yhdistettäessä mikroneulaushoitoihin.

Cryo hoitolaitteen lisäksi syyliä voidaan poistaa myös kouruterillä ja koaguloimalla.

Kysy lisää Cryo -koulutuksesta osoitteesta koulutus@hoitolatukku.fi tai soittamalla 02- 21 22 200