Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

LUOMUKOSMETIIKAN RAAKA-AINEET KASVAVAT RANSKASSA MERCUÈSN ALUEELLA

Lounais-Ranskassa sijaitsevasta Phyt´s Laboratoriosta on tullut maailman johtavin luomukosmetiikan valmistaja. Thierry Logre, Phyt´s-yrityksen perustaja ja johtaja, selventää kasvien viljelyn tärkeyttä.

Phyt’s tilaa viljelykasvit luomuviljelyyn erikoistuneilta välittäjiltä ja heidän laaduntarkkailuosastonsa seuraa tarkasti kasveja koskevia laatuvaatimuksia mikrobiologian ja vaikuttavien ainesosien osalta. “Raaka-aineen laatu on yksi olennaisista asioista laadukkaan ja tehokkaan tuotteen valmistuskriteereistä.” kertoo Thierry Logre.

Vuodesta 2004 lähtien Mercuésin alue on valikoitunut parhaaksi kasvupaikaksi kasveille, joiden määrä ja monipuolisuus ovat jatkaneet laajentumistaan vuosi vuodelta. Nyt Phyt’s:in tuotantopeltojen pinta-ala tontilla ja lähialueilla ulottuu jo noin 100 hehtaarin viljelyalueeseen ja lisäksi sadan hehtaarin metsäalueeseen. He viljelevät kolmenlaisia kasveja: eteerisiä öljykasveja, kasviöljyjen tuotantoon tarkoitettuja kasveja ja muutamia eksoottista alkuperää olevia kasveja, kuten Centella asiatica eli rohtosammakonputki.

Omien raaka-aineiden kehitys

“Me tutkimme tarkkaan kasvien kansallista alkuperää ja olemme sitoutuneet noudattamaan määrättyä ympäristöetiikkaa. Lisäksi käytämme vihreää kemiaa. Meillä on siis vain luonnollista alkuperää olevia tuotteita, jotka ovat kehittyneet laadulla, eikä niitä ole jalostettu. Esimerkkinä voin kertoa, että kun emme löytäneet toivottua raaka-ainetta pigmenttiläiskien vaalentamiseksi, kehitimme sen itse kasviuutteita ja kasviperäisiä vitamiineja yhdistämällä. Onnistuimme siinä ja olemme pystyneet todistamaan sen tehokkuuden tummien läiskien hoidossa. Kenelläkään muulla kosmetiikkavalmistajalla maailmassa ei ole sertifioitua luomuainesosaa pigmenttiläiskien vaalentamiseen.” Thierry kertoo. 

Hasselpähkinä on kasviöljyjen ykkönen

Phyt’s Laboratorio on ensimmäinen hasselpähkinäviljelijä, jonka tarkoituksena on hasselpähkinäöljyn tuottaminen. He kasvattavat myös auringonkukkaa rintarinnan hasselpähkinän kanssa.

Maa- ja metsätaloudessa auringonkukat ja hasselpähkinä ovat kosketuksissa toisiinsa ja toimivat yhteen viljelmillä vuorottelevien kasvien kanssa. Yksivuotinen auringonkukka tukee monivuotisen kasvin kasvua useiden vuosien ajan ja parantaa biomassan laatua.

Seuraava kohde on tryffelin kasvatus

Tryffelipeltoja on perustettu noin 20 hehtaarin alueelle, josta pieni osa käytetään Phyt´s:n tuotteiden valmistukseen. “Ensimmäistä kertaa tänä vuonna meidän pitäisi saavuttaa 100% raaka-ainetarpeet tuotannon käyttöön.” kertoo Thierry Logre. Phyt´s pyrkii tulevaisuudessa tarjoamaan raaka-aineita myös muille luonnonkosmetiikkaa valmistaville laboratorioille.

Phyt´s:llä on lisäksi metsävaroja joko energiapuun tuottamiseksi lyhyellä aikavälillä tai orgaanisen aineksen talteen ottamiseksi, jotka toimivat kasveille maaperän rikastamiseksi. Kaikki istutukset tehdään sertifioidussa luomu-agrobiologiassa tai agrometsätaloudessa, joissa eri kasvilajeja sekoitetaan, jolloin saadaan mikrobiologisesti parempi maaperä.

Kasvihuoneviljelyssä Phyt’s käyttää lämmittämättömiä kasvihuoneita, joissa käytetään talteen otettua paikallista vettä kasvien kasteluun sekä luonnonvaloa.

Tavoitteena ehdoton aitous ja laatu

Phyt’s Laboratorio on ensimmäinen hasselpähkinäviljelijä, jonka tarkoituksena on hasselpähkinäöljyn tuottaminen. He kasvattavat myös auringonkukkaa rintarinnan hasselpähkinän kanssa. Thierry Logre kertoo, että kaikki pakkaukset on suunniteltu kierrätettäviksi, jopa biohajoaviksi. He noudattavat määräyksiä, joita pidetään biologian kannalta maailman vaativimpina.

Phyt´s yrityksellä on 200 työpaikkaa, joista osa sijaitsee Caillacissa ja osa Alényan tutkimuskeskuksessa Pyrénee Orientalesissa. Yrityksellä on yli 20 miljoonan euron liikevaihto.
Voimakkaasti kasvavan viennin myötä Phyt’s on esillä viidessäkymmenessä maassa ja Gamarde tuotteet lähes 30 maassa sertifioidun orgaanisen dermatologisen ihonhoitotuotesarjan osalta.

Phytsin tärkeimmät vientimaat ovat Kiina ja Etelä-Korea. Viime aikoina Phyt´s on vakiintunut myös Meksikossa, Kurdistanissa ja Jordaniassa. Luomukosmetiikka näyttää olevan muodissa enemmän kuin koskaan.