Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

KOSKETUKSEN VOIMA KAUNEUDENHOIDOSSA

Eteeriset öljyt ja kasviuutteet tehostavat hoitoja

Teksti: Tiina Huunonen | dipl. kosmetologi, Gerard´s sarjavastaava ja Hoitolatukun asiakaspalvelija

Kosketus hellii aivoja, lieventää stressiä ja laskee verenpainetta. Se on sanatonta kieltä, joka kertoo välittämisestä ja huolenpidosta, ja samalla nostaa työmme arvoa. Stressi on haitallista aivoille, mutta kosketuksen avulla voimme vaikuttaa kortisolihormonien tasoihin ja laskea elimistön hälytystilaa. Verenpaine laskee, kehon omat endorfiinit aktivoituvat, ja läheisyyden hormoni oksitosiini sekä mielialahormoni serotoniini lisääntyvät.

Positiiviset ärsykkeet

Kosketus edistää aivoterveyttä, sillä aivoille on tärkeää saada positiivisia ärsykkeitä. Aivoissa on kaksi eri järjestelmää kosketuksen havaitsemiseen: kun tartut käsillä johonkin, aivokuori reagoi, mutta esimerkiksi kasvohoidossa viesti kulkee aivosaarekkeeseen, joka hallitsee kehon tuntemuksia ja tunteiden kokemista fyysisellä tasolla. Aivosaarekkeessa rentouttavien hermosignaalien terveysvaikutuksia ei ehkä tunneta tarkasti, mutta niitä tutkitaan aktiivisesti.

Suurin osa ihmisistä nauttii hoidoista ja ja haluaa huolehtia kehonsa hyvinvoinnista. Sarjahoidoissa käyvä asiakas saa kosketuksesta vielä enemmän, sillä läheisen, turvallisen hoitajakohtaamisen vaikutus hänen terveyteensä voi olla yhtä suuri kuin tupakoinnin lopettamisella. Kosketuksen puute saattaa vähentää turvallisuuden tunnetta ja lisätä yksinäisyyttä, mikä korostaa käsillä suoritettujen hoitojen arvoa asiakkaalle.

Hyvä olo leviää ympärille

Kun asiakas saapuu hoitoon, hän saattaa olla kiireinen, ärtynyt tai levoton. Oikeanlainen kosketus on tehokkain tapa rauhoittaa ylikierroksilla käyvää ihmistä ja vähentää ahdistusta. Hoidot voivat lisätä asiakkaan itseluottamusta ja optimismia, vähentää päivittäisen elämän stressiä ja parantaa ryhtiä, kun hän tuntee olevansa huoliteltu ja itsevarma. Hoidot myös vahvistavat asiakkaan sosiaalisia suhteita, sillä hänestä tulee luonnollisesti altis jakamaan hoidon tuottamaa rentoutuneisuutta ja hyvää oloa ympärilleen.

Lämmin, läsnäoloa välittävä kosketus viestii jo ennen konkreettista kosketusta. Tapa, jolla lähestymme asiakasta, sekä käsissämme olevien hoitotuotteiden tuoksu, luovat alkutunnelman valitsemallemme hoidolle. Oikein valitut hoitotuotteet takaavat miellyttävän ja tehokkaan hoitokokemuksen ja luovat jatkuvan asiakassuhteen.

Eteeriset öljyt lisäävät personointia

Hoidon vieminen henkilökohtaisemmalle tasolle on mahdollista lisäämällä hoitoihin eteerisiä kasviuutteita ja öljyjä, jolloin voimme vastata asiakkaan sen hetkisiin hoitotarpeisiin vielä henkilökohtaisemmin ja tehokkaammin. Eteeriset öljyt ovat tunnettuja fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin lähteinä jo vuosisatojen ajan. Aitoja eteerisiä öljyjä saadaan höyrytislaamalla kasvien kukkia, hedelmiä, siemeniä, lehtiä, pihkaa ja juuria. Aidot öljyt eivät sisällä kemiallisia lisäaineita ja ovat kokonaisvaltaisia terveyslähde. Öljyjä ja uutteita voidaan yhdistää kasvo- ja vartalohoitoihin voiteiden, hierontaöljyjen ja naamioiden kanssa.

Kuivan, rasvaisen, epäpuhtaan tai kimmoisuutensa menettäneen ihon ongelmiin eteeriset öljyt tarjoavat täsmäratkaisun. Käytettynä vartalohoidoissa ne poistavat kuona-aineita, rentouttavat ja voivat parantaa unen laatua.

Italialaiseen Gerard’s tuoteperheeseen kuuluu 7 erilaista eteeristä öljyä ja 3 kasviuutetta, joiden avulla voit tehostaa hoitotuloksia. Kosmetiikkasarjan tuotteiden laatu perustuu luonnosta peräisin oleviin ainesosiin, joiden koostumus ja vaikutukset aikaansaavat välittömiä hoitotuloksia.

Esimerkiksi lisäämällä Elixir T-EV3:ta, voimme tarjota vaikuttavia virkistäviä ja kosteuttavia kasvohoitoja alkutalven aikana. Tuote sisältää ginseng-uutetta joka virkistää, kiinteyttää ja kosteuttaa, sekä tiikeriruohoa, joka rauhoittaa ja parantaa ihoa.

Epäpuhtaan ihon hoitoon sopii erinomaisesti Elixir D HE 1, joka sisältää sypressin eteerisiä öljyjä, joka puhdistaa ja tasapainoittaa ihoa.

Kiinteyttäviin vartalohoitoihin sopii Elixir T HE 3. Se sisältää salviaa, minttua, eukalyptusta ja rosmariinia, jotka yhdessä kiinteyttävät ihoa ja aktivoivat ihon mikroverenkiertoa.

Nämä luonnolliset kasviuutteet ja eteeriset öljyt tuovat uuden ulottuvuuden kauneudenhoitoon, tarjoten asiakkaille entistä tehokkaampia ja henkilökohtaisempia hoitoja. Gerard’s-tuotteiden avulla voit räätälöidä hoidot yksilöllisesti asiakkaiden tarpeiden mukaan ja tarjota heille kokonaisvaltaista hyvinvointia niin keholle kuin mielellekin.

Ihania hoitohetkiä talven pimeään aikaan!