Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

JALKOJEN KOSTEUTUS FOOTLOGIX-TUOTTEILLA

Teksti: Footlogix | Käännös: Tiina Rouvali, hieroja, aromaterapeutti, liikunnanohjaaja, hivenravintoterapeutti

Kuiva iho on yleisin jalkahoitoon tulevan asiakkaan vaiva. Jotta hänelle voidaan

suositella oikeaa Footlogix®-sarjan kosteuttavaa hoitoa, tulee jalkojenhoidon

ammattilaisen tietää ihon kosteutuksen tärkeimmät yksityiskohdat – sekä kuivan ihon aiheuttajia että

tehokkaita raaka-aineita sisältäviä tuotteita ja hoitoja.

Jalkojen iho on erilainen kuin iho muualla ihmiskehossa. Orvaskesi ei ole vain paksumpi, vaan jalkapohjassa on ylimääräinen ihokerros, jota kutsutaan kirkassolukerrokseksi (stratum lucidum). Tämä läpikuultava, ohuiden ja tiheään pakattujen solujen ”ihosolupeitto” muodostaa ylimääräisen vesieristeen ja suojaa ihoa kitkan aiheuttamilta vaurioilta. Jalkaterien ihosta puuttuu myös talirauhaset, jotka huolehtivat ihon voitelusta muualla kehossa.

Jalkojen erityisestä anatomiasta ja niiden jatkuvasta käytöstä johtuen (ihminen kävelee keskimäärin 185 000 kilometriä elämänsä aikana!) on selvää, että jalkojenhoidon ammattilaiset kohtaavat yhä enemmän iho- ja kynsiongelmia. Näiden ongelmien hoitaminen on sekä terveydestä että kauneudesta huolehtimista. Kun jalkapohjan iho on pahasti kuivunut ja vahingoittunut, jalat eivät ole vain rumat ja mahdollisesti kivuliaat, vaan ne ovat myös alttiimmat vaurioille ja tulehduksille.

Osaatko arvioida asiakkaan kuivan ihon ongelmat ja suositella hänelle Footlogix® -sarjan kostetuttavat tuotteet parhaan hoitotuloksen varmistamiseksi? Seuraavissa kappaleissa käsitellään kuivien jalkojen aiheuttajia ja miten tehdään tehokas kuivan ihon hoito. Lisäksi esitellään Footlogix® -sarjan tuotevalikoimaa, joka on suunniteltu tehokkaaseen jalkojen kosteuttamiseen.

Mikä aiheuttaa jalkojen kuivumista?

Syyt jalkojen kuivumiselle voivat olla moninaiset. Nykyaikaiset elämäntavat ovat usein kovettumien aiheuttaja: aktiivinen liikunnan harrastaminen, huonosti istuvat kengät tai jatkuva pitkäaikainen seisominen, erityisesti ylipainoisilla henkilöillä. Jopa kylpeminen voi laukaista ihon kuivumista, sillä kuuma vesi ja voimakkaat saippuat poistavat iholta sen luonnollista kosteutta. Myös ympäristö on kuivumiseen vaikuttava tekijä – kaikkina vuodenaikoina. Kesällä toistuva ja pitkäkestoinen altistuminen auringolle sekä talvikuukausina kuiva sisäilma vaikuttavat ihon kuivumiseen.  

Jotkut syyt jalkojen kuivumiselle eivät ole omassa hallinnassamme. Perinnölliset tekijät, ikääntyminen ja jopa raskaus voivat johtaa jalkojen kuivumiseen. Myös verenkiertoon vaikuttavat sairaudet, kuten diabetes, sekä muut sairaudet, kuten psoriasis, ihottumat, sieni-infektiot ja jopa vitamiinien vajeet tai näihin ongelmiin käytettävät lääkitykset johtavat usein äärimmäiseen ihon kuivuuteen. Kyseisissä tapauksissa hoito on ensiarvoisen tärkeää, sillä hoitamattomuus voi johtaa pieniin ihovaurioihin ja siten mahdollistaa bakteeri-, sieni- tai virusinfektioita. Seuraukset voivat olla vakavia erityisesti henkilöille, joilla immuunipuolustus on jo lähtökohtaisesti heikko.

Mikä tekee kosteuttavasta jalkahoidosta tehokkaan?

Jotta jalkahoito olisi todella kosteuttava, sen tulee sisältää uusimpia, tieteellisesti tutkittuja ainesosia sekä mekanismia, jonka avulla nämä ainesosat kuljetetaan ihon syviin kerroksiin.

Kosteuttavat ainesosat

Valitettavasti monet markkinoiden kosteuttavat tuotteet antavat vain hetkellisiä tuloksia, sillä ne ovat öljypohjaisia. Vaikka ne saisivat ihon ensin vaikuttamaan joustavalle ja kostealle, tunne on usein vain hetkellinen. Tällaisesta tuotteesta jäävä kerros voi itseasiassa tukkia ihoa tai estää sitä suorittamaan luonnollisia toimintoja, mm. estää ihon normaalia hikoilua ja kehon kuona-aineiden poistumista huokosista. Kuivat jalat tarvitsevat siis öljyjen sijaan kosteuttavia ainesosia. Urea on tehokkaassa jalkahoidossa erinomainen kosteuttaja. Se on luonnollinen kehon aineenvaihdunnan lopputuote ja tärkeä kehoa luonnollisesti kosteuttava aines. Urea toimii kuin kosteusmittari, joka vetää puoleensa, imee ja sitoo erinomaisesti kosteutta. Lisäksi urea on antibakteerista ja sillä on tulehduksia ehkäisevä vaikutus sekä ihoa kuoriva ominaisuus.

Jalkojenhoitotuotteiden sisältämät antimikrobiset ainesosat voivat olla monin tavoin hyödyllisiä, sillä asiakkaan jalkojen kuivuus voi johtua esim. sieni-infektiosta. Footlogix® on kehittänyt patentoidun ainesosan nimeltä Spiraleen®. Tämä bioaktiivinen mikroleväuute on erityisesti suunniteltu tarjoamaan jalkojen iholle ja kynsille optimaalista solusuojaa, mahdollistamaan ihon uudistumista ja kollageenisynteesiä. Spiraleen®in teho perustuu sen kykyyn estää haitallista bakteeritoimintaa sieniä, viruksia ja bakteereja torjuvilla ominaisuuksilla. Tuloksena on vahvempi iho ja terveemmät sekä onnellisemmat jalat ilman että ihon omaa luonnollista bakteeristoa häiritään.

Muita hyödyllisiä ainesosia ovat koentsyymi Q10 (CoQ10), joka lisää elastiinin ja kollageenin tuotantoa, ihon rakennetta parantava helokkiöljy ja paranemista edistävä aloe.

Tehokas kuljetus

Jopa todistetusti kosteuttavat ainesosat ovat tehottomia, jos ne eivät kulkeudu syvälle ihon kerroksiin, missä niitä eniten tarvitaan. Footlogix®-tuotteet on valmistettu patentoidulla Dermal Infusion Technology® -teknologialla. Tämä kuljetusjärjestelmä varmistaa, että aktiiviset ainesosat pääsevät oravaskeden uloimman kerroksen, marraskeden, läpi sen syvempiin kerroksiin ja auttaa palauttamaan ihon terveyttä.

FOOTLOGIX® kosteuttavat ratkaisut 

Footlogix® tarjoaa täydellisen valikoiman kosteuttavia tuotteita, jotka on kohdistettu ratkaisemaan erityisesti kuivien jalkojen ongelmia. Jokainen tuote sisältää tutkittuja ainesosia ja niiden kehittelyssä on käytetty Dermal Infusion Technology® -teknologiaa. Lopputuloksena on ainutlaatuinen ja kustannustehokas vaahtopohjainen koostumus.

Jotta voit tehdä kohdistetusti oikean hoidon asiakkaallesi, arvioi ensin jalat fyysisesti ja esitä alkuhaastattelussa kysymyksiä selvittääksesi kuivan ihon ensisijaiset syyt. Valitse sitten jalkahoitoon sopivin kosteuttava Footlogix®- ammattilaistuote. Muista tarjota asiakkaalle myös kotihoitoon parhaiten soveltuva kuluttajatuote.