Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

HIKOILEVAT JALAT KURIIN

Kesäsandaalit lipsuvat ja sisään tullessa lattiaan jää märät jalanjäljet? Jalkojen hikoilu on yleinen vaiva, joka voi olla kiusallista, stressaavaa ja aiheuttaa myös hajuhaittoja. Liikahikoilusta puhutaan, kun hikoilu häiritsee työntekoa ja sosiaalista kanssakäymistä. Nihkeä iho lisää hiertymien riskiä ja jalkojen liikahikoilun seurauksena varpaanvälit useimmiten hautuvatkin rikki. Tämä puolestaan voi altistaa muille ongelmille, kuten infektioille. Mikä siis neuvoksi?

Mistä jalkojen hikoilu johtuu?

Jalkapohjissa on kämmenten lisäksi eniten hikirauhasia. Jaloissa hiki toimii kitkan poistajana, sekä ihon lämpötilan alentajana ja epämiellyttävä haju puolestaan syntyy iholla olevien bakteerien vaikutuksesta. Yliaktiiviset hikirauhaset tuottavat enemmän hikeä kuin mitä tarvittaisiin pitämään jalat viileinä. Liikahikoilu voi myös olla perinnöllistä ja alkaa toisilla jo lapsuudessa. Stressi, jännittäminen ja muut tunneperäiset tekijät ovat yleisiä syitä tilapäiselle hikoilulle. Muita hikoilua lisääviä tekijöitä voivat olla heikentyneet jalkaterän lihakset, hormonit sekä jotkin sairaudet, esimerkiksi diabetes ja nivelreuma.

Miten ehkäistä ja hoitaa kiusallista jalkojen hikoilua?

Huomioi jalkineet

Pienet tai liian tiiviit keinomateriaaleista valmistetut kengät voivat jopa viisinkertaistaa hikoilua jaloissa! Hautovat kengät lisäävät hikoilua, siksi kannattaakin suosia kenkiä, jotka hengittävät ja joiden ilmastointi on hoidettu hyvin. Luonnonmateriaaleista valmistetut kengät päästävät kosteutta paremmin ulos, kuin liian tiiviit keinomateriaaleista valmistetut kengät.

Erillinen pohjallinen kengässä ei jätä kenkää haisemaan – kehota asiakasta siis korvaamaan peruspohjalliset kosteutta imevillä irtopohjallisilla ja vaihtamaan pohjallinen säännöllisesti. Low Profile –silikonipohjallinen on niin ohut, että sen voi laittaa jopa kenkään tehtaalla liimatun pohjallisen päälle. Anti-mikrobinen päällyste ehkäisee hajuja ja estää bakteerien kasvua.

Vaihda puuvillasukat bambusukkiin

Herkästi hikoilevat jalat voivat tarvita jotain muuta kuin tavallista puuvillasukkaa, puuvilla nimittäin lisää jalkojen hikoilua ja pitää kosteutta iholla. Ehdottomasti parhaat sukat hikoileville jaloille onkin ohuet, kosteutta pois siirtävät bambusukat. Iloiset varpaat Lempi bambusukka on mainio tuote hoitolaan ja nousee varmasti asiakkaiden lempisukaksi. Se on ihana iholla, joustava, pysyy jalassa ja pitää kutinsa pesussa. Silkinpehmeä bambusukka antaa jalkojen hengittää ja pitää jalat kuivina kuumanakin päivänä, sukka myös kuivuu nopeasti. Bambukuitu on antibakteerinen, jonka avulla bambusukat ehkäisevät hienhajua ja tulehduksia.

Myös liian pienet sukat hautovat jalkoja. Kannattaa siis valita mieluummin liian isot sukat, kuin liian pienet, jolloin varpailla on tilaa hengittää. Iloiset varpaat Lempi bambusukat ovat mitoitukseltaan standardisukkaa hieman väljemmät ja sopivat siten tukevampaankin sääreen, mutta eivät valu sirosäärissäkään.

Monipuoliset kotihoitotuotteet avuksi

Kenkiin voi suihkuttaa kenkädeodoranttia, Footlogix-kenkädeodorantti sisältää teepuuöljyä, joka tuhoaa hajuja aiheuttavia bakteereita ja jättää jalkineisiin raikkaan tuoksun. Liikahikoilua voi myös lieventää hoitovoiteilla, esimerkiksi Footlogix vaahtovoide hikoileville jaloille sopii runsaasta hikoilusta kärsiville jaloille. Se sisältää tammenkuoresta tehtyä korkkiuutetta ja salviaa, jotka supistavat ihohuokosia ja vähentävät hien muodostumista.

Varpaiden väliin asiakas voi pujottaa myös lampaanvillaa. Lampaanvilla on suomalaista erikoispuhdistettua villaa, jossa on villarasva, lanoliini jäljellä. Se sopii erinomaisesti rikkinäisten varpaiden väliin ja ihon hautumien ennaltaehkäisyyn.

Otetaan kesä vastaan kuivin jaloin!