Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

HEHKUVAN JUHLAMEIKIN KULMAKIVET

Kauniin meikin perustana on hyvin hoidettu ja kosteutettu iho. Kun iho on valmisteltu juhliin, hehkuu meikki kasvoilla aivan eri tavalla.

Kertoiko asiakas, että meikki tuntuu sulavan kasvoilta pois päivän mittaan? Syynä saattaa olla hänen iholleen vääränlaiset ihonhoitotuotteet.

Hyvin hoidettu iho, kaiken A ja O

Olet ehkä kuullut asiakkaiden harmittelevan, kuinka kasvot rasvoittuvat ja kiiltävät niin, että meikkiä joutuu puuteroimaan ja korjailemaan useamman kerran illan aikana. Tai kuinka meikkivoide erottuu epämääräisen näköiseksi. Tällöin asiakas ehkä toteaa “En minä osaa meikata”. Syynä ei kuitenkaan aina ole osaamattomuus tai edes huonolaatuiset
meikit, vaan ongelman syy saattaa johtua tuotteista, joilla ihoa on hoitanut. Tai ollut hoitamatta. Jos asiakkaan ihossa on kuivia ja karheita kohtia, ei taidokkaastikaan tehty meikki asetu kasvoille tasaisesti. Asiakkaan varatessa aikaa juhlameikkiin, onkin hyvä hetki suositella kasvohoitoa sekä käydä läpi hänen ihonhoitorutiininsa ja varmistaa, että kotihoidosta löytyy juuri hänen iholleen sopivat tuotteet.

Kasvojen kuorinta pehmentää ja tasoittaa ihon pintaa. Phyt’s Gommage Contact+ rakeeton kuorinta on hellävarainen ja sopii kaikille ihotyypeille (1). Kuorinnan jälkeen myös ihonhoitotuotteet pääsevät imeytymään ja vaikuttamaan iholla paremmin.

Kun iho on vastaanottavainen hoitotuotteille, on avainasemassa sen nesteytys (vesikosteus) ja kosteutus (rasvakosteus). Tämä onkin hyvä hetki kartoittaa asiakkaan puhdistustuotteet, onko käytössä esimerkiksi geelimäinen tuote, vai öljy-, voide- tai maitomainen puhdistus. Natisevan puhtaaksi pesty iho päätyy herkästi kierteeseen, jossa se yrittää itse kosteuttaa itseään. Tällöin iho kiiltelee ja tuntuu rasvaiselta, jolloin asiakas saattaa pestä kasvojaan entistäkin tujummilla ja aineilla. Kun ihon puhdistus on hellävarainen, toimii iho tasapainoisemmin ja vääristä hoitotavoista johtuva kasvojen kiiltely vähenee. Suosittele esimerkiksi Gerard’s Aquasense Latte Detergente puhdistusmaitoa (2).

Jos ihoa kiristää, moni asiakas kääntyy tuhdin rasvaisen voiteen puoleen. Kiristävä ja pintakuiva iho kaipaa kuitenkin vesikosteutusta, eli kasvovettä. Etenkin nyt talviaikaan, kun ilmankosteus vaihtelee ulko- ja sisätiloissa laajemmin, on hyvä hetki opettaa asiakas kasvoveden käyttöön. Tuotteen käyttökokemuksesta tekee mielekkäämpää Cliniccaren Silky Skin Toner – suihkepullossa oleva kasvovesi (3). Seerumi tuo iholle vielä lisäkosteutusta. Skin Candyn Glow For It Drops -seerumi sisältää Xylitolia, joka on luonnollinen ihon tehokosteuttaja (4). Jättää ihon välittömästi silkkisen pehmeäksi ja sopii erityisen hyvin meikin alle.

Kasvoille tuotu vesikosteus lukitaan iholle kasvovoiteella. Gerard’s Aquasense Crema Sorbetton nopeasti imeytyvä voide-geeli-koostumus sopii myös rasvaiselle iholle sen himmentävän vaikutuksensa ansiosta (5).

Vinkit kauniiseen meikkipohjaan

Kuivaihoisen ja kuulasta meikkiä tavoittelevan valinta meikinpohjustustuotteeksi on öljypohjainen primer. NAM Oily Primer Vitamin Booster -kuivaöljy ei jätä ihoa rasvaiseksi, vaan tekee ihosta pehmeän ja heleän (6). Ohuempi kerros meikkivoidetta pysyy myös paikallaan pidempään, kuin paksumpi meikkikerros. Kerrosta peittävyyttä vain niille alueille, jotka oikeasti sitä tarvitsevat.

Juhlavaa hehkua kasvoille voidaan tuoda myös nestemäisillä NAM Diamomd Drops highlighter Mixer -korostustipoilla (7) tai Youngbloodin valoa heijastavalla korostuspuuterilla (8). Korostustuotteiden paikka kasvoilla on kasvojen korkeimmilla kohdilla, kuten poskipäillä ja kulmaluulla. Highligteria voi sipaista kevyesti myös ohimoille ja nenänvarteen.

Säihkyvien silmien salaisuus

Monen ongelmana on luomivakoon karkaava luomiväri. Päivän edetessä aamulla taiteiltu silmämeikki näyttääkin vain ohuelta viirulta. Ratkaisu ongelmaan löytyy Youngbloodin Stay Put Eye Prime -pohjustusvoiteesta (9), joka luo rasvoittuvien luomien ja luomivärin välille tasaisen pohjan. Luomiväri pysyy paremmin paikoillaan eikä liiku luomivakoon. Myös meikin värit hehkuvat intensiivisemmin.

Mikäli juhlalookkiin haluaa lisätä trendikästä kiiltoa, on NAM Eye Water Topper (10) luotu tähän tehtävään! Luomivärin päälle lisättävä kiille saa aikaan muodikkaan, peilinkiiltävän wet look -efektin. Klassisemman lookin ystävälle säihkysilmät loihditaan korostamalla asiakkaan ripsiä. Irtoripset ovat loistava keino tuoda asiakkaan silmiä esiin. Jos irtoripsien kiinnitys ei ole kovin tuttua, kannattaa ripsiä valitessa huomioida ripsinauhan reuna. Mitä ohuempi reuna on, sitä helpompi ripset on asettaa paikoilleen ja ne myös sulautuvat asiakkaan ripsiin ja silmiin luonnollisemmin (11). Ripsien kiinnityksessä apuna voi käyttää pinsettejä tai irtoripsille tarkoitettua applikaattoria (12).

Kaunis huulimeikki

Kauniissa huulimeikissä oleellista on hyvin hoidetut huulet. Jos meikkiin tulevan asiakkaan huulet vaikuttavat kovin kuivilta, levitä niille kosteauttava ja hoitava huulinaamio (13), joka vaikuttaa huulilla koko muun meikkauksen ajan. Lopuksi, ennen huulimeikin tekoa, taputtele ylimääräinen naamio huulilta pois. Huulten rajaaminen tuo huulimeikille selkeyttä ja kolmiulotteisuutta. Youngbloodin Truly Red on ihana sävy punaisiin huuliin (14).

+ Vinkki!

Ehdoton lisämyynnin kuningatar, Skin Candy FRESH KISS Mist (15)! Suihkutetaan meikin päälle päivän aikana, kun kasvot kaipaavat lisähehkua ja virkistystä. Suihke myös sulauttaa kaikki jauhemaiset meikkituotteet yhteen ja poistaa kasvoilta mahdollisesti puuteroinnista johtuvaa kuivuuden tunnetta.