Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

Pysyvä karvojenpoisto on tuottoisaa liiketoimintaa

Teksti: Anne Parkkinen | SKY- ja Cidesco-kosmetologi, kouluttaja, SKY:n puheenjohtaja vuosina 2017-2022.

Pysyvä karvojenpoisto on kautta vuosien ollut yksi kauneushoitoloiden tuottoisimmista hoidoista, sillä saavuttaakseen halutun hoitotuloksen asiakas sitoutuu aina sarjahoitoon. Yksittäinen karvapoistohoitoja ottava asiakas investoi tyypillisesti tuhansia euroja hoitoihinsa. Pysyvää karvanpoistoa hakevat sekä naiset että miehet.

Vuonna 2023 säteilyturvalainsäädäntö muuttui kauneushoitoloiden osalta niin, että laser-karvanpoiston rinnalla myös tehokkaimmat IPL–laitteilla tehtävät karvanpoistot (sekä kiinteyttävät HIFU –hoidot) rajattiin sallituiksi vain Valviran alaisissa rekisteröidyissä terveydenhoidon yksiköissä. Näistä syistä moni kauneushoitola on hakeutunut Valviran alaiseksi toimijaksi ja rekisteröitynyt, tai on parhaillaan rekisteröitymässä yksityiseksi terveydenhoidon toimipisteeksi.

Uudistunut lainsäädäntö on aktivoinut myös laitevalmistajat, jotka ovat kehitelleet laitteitaan täyttämään säteilyturvakeskuksen asettamat raja-arvot perinteiselle kauneushoitolalle. Myös aivan uutta, LED-pohjaista, teknologiaa on kehitetty Laser- ja IPL –laitteiden rinnalle. Pysyvää karvanpoistoa tehdäänkin jatkossa hyödyntäen neljää päämenetelmää: diatermiaa eli neulaepilaatiota sekä LED-, IPL-, ja laser-laitteita. Näistä perinteisessä kauneushoitolassa sallitut menetelmät ovat diatermia ja IPL, mikäli IPL-laitteen tehot eivät ylitä sallittuja arvoja.

Diatermia eli neulaepilaatio

Diatermia-hoito tehdään viemällä sähkövirtaa pienen neulan välityksellä hoidettavaan karvatuppeen sen papillan tuhoamiseksi. Hoito toimii kaikille karva- ja ihotyypeille ja sillä saavutetaan pysyvät hoitotulokset. Hoito soveltuu pienille alueille ja on parhaimmillaan yksittäisten häiritsevien karvojen, kuten kasvojen hormonaalisten karvojen, pysyvään poistoon. Diatermialla voidaan poistaa ihokarvojen lisäksi myös esim. pintaverisuonia ja varsiluomia.

LED-karvapoisto

Uusin LED-pohjainen karvanpoistoteknologia hyödyntää valon aallonpituutta 780-850 nm, joka on lähellä infrapunavaloa. Tämä valonpituus imeytyy pääasiassa melaniinin follikkelissa ja on osoittautunut turvalliseksi ja tehokkaaksi karvanpoistossa. Valon spektrin ollessa leveä, sitä voidaan hyödyntää useampaan ihonväriin, myös tummalle iholle.

Valoimpulssi eli IPL

Monipuolisin, ja siitä syystä usein kannattavin, pysyvään karvanpoistoon tarkoitettu investointi kauneushoitolalle on valoimpulssi eli IPL-laite. IPL tuottaa laajakirjoista valoa, josta suodatetaan pysyvään karvanpoistoon sekä monien muiden iho-ongelmien hoitoon kulloinkin sopiva valonpituus. Pysyvän karvanpoiston lisäksi parhailla ja tehokkaimmilla laitteilla voidaan poistaa laajentuneita verisuonia ja pigmenttiläikkiä sekä hoitaa aknea ja tehdä valonuorennushoitoja.

Tehokkaimmat IPL -laitteet kuten ranskalaisvalmisteinen EFB, soveltuu erityisen hyvin Suomen olosuhteisiin. Sillä onnistuu jopa hentojen ja vaaleiden sekä aivan valkoisten karvojen poisto.

Laser

Laser eli Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation on kuluttajien tunnistama ja markkinoinnissa parhaiten erottuva termi.

Mikäli kauneushoitola rekisteröityy yksityiseksi terveydenhoidon toimipisteeksi, sillä on mahdollisuus todella erottautua kilpailusta ja tarjota asiakkailleen laserilla toteutettua pysyvää karvanpoistoa.
Laser-karvojenpoisto käyttää kohdennettuja valonsäteitä, jotka kohdistuvat karvatupissa olevaan pigmenttiin, tuhoavat ne ja estävät tulevan kasvun. Karvojenpoisto Laser-laitteella on nopeaa, lähes kivutonta ja tehokasta. Halutun hoitotuloksen saaminen edellyttää kuitenkin sarjahoitoa, sillä lepovaiheessa olevia karvoja ei voida poistaa millään hoitomenetelmällä.

Pysyvään karvanpoistoon käytetään useita erityyppisiä lasereita kuten: Aleksandriittilaser (755 nm), Diodilaser (800-810 nm), Nd Yag Laser (1064 nm) ja Rubiinilaser (694 nm). Mikään näistä teknologioista ei sinänsä ole ylivoimainen toiseensa nähden. Merkityksellistä ei myöskään ole se kuinka suuren tehon laite tuottaa, vaan se miten hyvin laitteen tuottama energia saadaan imeytymään haluttuun hoitokohteeseen.

Kaipaatko apua?

Mikäli haluat rekisteröidä hoitolan yksityiseksi terveydenhoidon toimiyksiköksi ja tarvitset apua, Hoitolatukku auttaa!

Kysythän meiltä lisää myös laite- ja kalusterahoituksesta: info@hoitolatukku.fi tai soittamalla 02 212 2200.