Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

CANDYING: IHONHOITOA JA KARVANPOISTOA XYLITOLIN VOIMALLA – MIKSI VALITA TÄMÄ MENETELMÄ?

Teksti: Karoliina Aro | Skin Candy -kouluttaja ja tuotekehittäjä, Cidesco-kosmetologi, erikoissairaanhoitaja, lymfaterapeutti, kauneushoitolayrittäjä 

Mitä on Candying ja miksi sinun tulisi valita Candying-hoito?

Kauneushoitoloissa karvanpoistopalveluita on monenlaisia ja oletkin ehkä kiinnittänyt huomiota Candying-hoitoihin. Mutta miten Candying eroaa tavallisesta sokeroinnista? Hoidon kulun kannalta Candying muistuttaa perinteistä sokerointia, mutta se on kuitenkin paljon enemmän! Candying on sekä karvanpoistoa, että ihonhoitoa xylitol-pitoisella massalla.

Tässä artikkelissa kerromme, miksi Candying-hoito on tehokas valinta niin karvanpoistoon kuin ihon terveydenkin edistämiseen.

Mikä tekee Candying-hoidosta ainutlaatuisen?

Toisin kuin perinteiset karvanpoistomenetelmät, Candying tarjoaa kaksivaikutteisen hyödyn; se ei ainoastaan poista ei-toivottua karvaa, vaan myös hoitaa ihoa. Candyingissä iholle levitettävässä massassa on joukossa xylitolia, jonka ihonhoidolliset ominaisuudet ovat kiistattomat.

Xylitol kosteuttaa ihoa ja antiseptisena aineena se tasapainottaa ihon pinnan normaalifloraa sekä vähentää tulehduksen mahdollisuutta karvanpoiston yhteydessä ja sen jälkeen. Xylitolin paras ominaisuus on kuitenkin sen vaikutus ihon pinnan rakenteeseen. On todistettu, että xylitolin levittäminen iholle lisää filaggrin-proteiinin määrää ihossa. Tämä valkuaisaine on ihon läpäisyesteen eli ”suojamuurin” tärkein vahvistava rakennusaine. Suojamuuri estää kosteuden haihtumista ihosta ja vieraiden aineiden imeytymistä ihoon. Hyvärakenteinen suojamuuri takaa siis riittävän kosteuden säilymisen ihossa ja antaa iholle turvaa vieraita aineita vastaan. Filaggrinilla on tärkeä vaikutus myös ihon pinnan luonnolliseen kosteustekijään eli Natural Moisture Factoriin (NMF). Sarveiskerroksen soluihin jäävä filaggrin hajoaa eli hydrolysoituu aminohapoiksi, jotka synnyttävät NMF-tekijän. NMF taas vaikuttaa siihen, miten hyvin iho pystyy sitomaan kosteutta atmosfääristä ja ihon alemmista kerroksista, sekä miten hyvin se pystyy säilyttämään kosteuden.

Candying-hoito: enemmän kuin vain karvanpoisto

Candying-hoito ei rajoitu pelkästään karvanpoistoon; se on kokonaisvaltainen ihonhoitokokemus. Etenkin atoopikon kuivalle iholle Candyigillä ja xylitolilla saadaan todellista helpotusta.

Monet atoopikot kärsivät geneettisestä filaggrinin vähyydestä ja näin ihon pinta on merkittävästi läpäisevämpi, kosteutta haihduttavampi, sekä kokonaisuudessaan myös kuivempi. Xylitolin positiivinen vaikutus filaggriiniin vaikuttaa jo tähän ongelmaan, mutta parempaa on vielä luvassa! Aiemmin nimittäin luultiin nimenomaan kuivuuden aiheuttavan atoopikkojen iho-oireet, mutta nyt tutkimuksista on löydetty myös toinen merkittävä tekijä. Tutkimuksissa on osoitettu, että noin 90 prosentilla atoopikoista on iholla bakteerikolonisaatio, joka tuottaa iholle näkymättömän biofilmin. Tämä biofilmi tukkii ihon hikirauhaset ja aiheuttaa ihossa tulehdusta ja kutinaa.

Xylitolilla on luontaisesti antiseptinen ja samalla ihoa kosteuttava vaikutus. Xylitol estää mikrobeja kasvamasta ja näin voidaan vähentää bakteerikolonisaatiota ja tasapainottaa ihon normaaliflooraa. Tärkeää on muistaa, että jokaisella meistä on iholla mikrobeja (bakteereja, sieniä ja viruksia) ja ne muodostavatkin hyödyllisen sekä ihoa suojaavan normaaliflooran. Ongelmia muodostuu vasta silloin, kun mikrobeista muodostuu epäterveitä kasvustoja, joita kutsutaan kolonisaatioiksi. Terve iho pystyy yleensä estämään näiden muodostumisen, mutta atooppinen iho ei.

Candyingissä ihoa myös kuoritaan hellävaraisesti xylitol-pitoisella Skin Candy -massalla. Candying poistaa ihon pinnalta sarveistuneet ihosolut sekä ohentaa ihon pinnan happovaippaa. Kuorinta kirkastaa ihoa ja tekee sen vastaanottavaisemmaksi hoitotuotteille. Kuorinta rauhoittaa myös atooppista ihoa, koska se vähentää kolonisaatiota ihossa.

Candying-hoidon päätteeksi iholle levitetään xylitol-pitoista voidetta ja tarvittaessa xylitol-pitoista rauhoittavaa hoitonestettä – näin saadaan aikaan erinomainen hoitovaikutus iholle. Candying-hoidon jälkeen iho on silkin pehmeä ja karvaton!

Miten ylläpitää Candying-hoidon vaikutuksia kotona?

Hoidon jälkeen huolellinen ihon rasvaaminen kotona pidentää pehmeän ihon tunnetta ja näin Candyingin jälkeisestä silkkisen tuntuisesta ihosta voi nauttia pidempään. Kotiin suosittelen ehdottomasti xylitol-pitoista Skin Candy Body Lotion Caramelia. Tämä karkintuoksuinen hoitovoide on kaikkien kuivaihoisten, atoopikkojen ja pehmeää ihoa tavoittelevien luottotuote. Olisipa vastaavaa ollut tarjolla, kun aikoinaan itse taistelin atoopikko-poikani kanssa ihon rasvaamisesta! Lapsella kun oli pettämätön peruste, miksi perusvoiderasvaus oli vastenmielistä: ”Äiti, en voi joka yö nukkua pahan hajuisena!”. Perusvoiteita kartellut poikani olisi levitellyt mielissään Caramel Body Lotionia ja olisimme saaneet siitä merkittävästi enemmän hyötyä kuin perusvoiteista.

Kotihoitoon suosittelen myös herkullisen tuoksuista Skin Candy Body Scrub Caramelia. Kuorinnan ruskean sokerin kiteet kuorivat ihoa hellävaraisesti samalla kun sheavoi ja kaakaovoi ravitsevat ja hoitavat ihoa. Tuloksena on tasaisempi, pehmeämpi ja hyvältä tuoksuva iho – ja mikä parasta, tämä tuote ei jätä huuhtelun jälkeen kylpyhuoneen lattiaa öljyiseksi!

Laadukkaat tuotteet ja koulutetut ammattilaiset

Candying-hoidossa käytettävät xylitol-tuotteet ovat todellisia ihonhoidon helmiä ja xylitol-karvanpoistomassat ovatkin patentoituja. Candying-hoidossa on siis käytössä parhaat mahdolliset massat!

Karvanpoistoa varatessaan moni helposti pohtii myös sitä, kuka hoidon suorittaa? Candying-hoitoja tekevät koulutetut ammattilaiset, joilla on mahdollista osallistua kuukausittain järjestettäviin lisäkoulutuksiin. Kaikilla Candying-ammattilaisilla on tukenaan kouluttaja, johon on mahdollista olla yhteydessä erilaisissa tilanteissa.

Candying-hoitoa tehdään suomalaisilla Skin Candyn tuotteilla. Tuotteiden valmistajana on suomalainen perheyhtiö ja massoilla onkin avainlippu tunnuksena suomalaisesta työstä. Kaikki tuotteet ovat luonnollisia ja vegaanisia. Valitessasi siis Candying-karvanpoiston, saat samalla rahalla selvästi enemmän ja tuet suomalaista työtä!