Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

AMMATTILAINEN VASTAA – miten Cube Hifu toimii

Ammattilainen vastaa -sarjamme jatkuu ja tällä kertaa tutustumme tarkemmin veitsettömään kasvojen kohotukseen ja Cube Hifu -laitteen käyttöön.
Haastattelussa Krista Matara Tampereen kauneusateljeesta.

Mihin Cube Hifu laitetta käytetään?

Hifu laitteella kiinteytetään ihoa. Se on yksi tehokkaimmista laitteista, koska sillä pääsee vaikuttamaan jopa 4,5 mm syvyyteen smas-kerrokseen. Hoidon tulos voi kestää jopa yli vuoden, eli hoito on todellakin tehokas eikä vaadi sarjahoitoa. Vaikeammissa tapauksissa voi kuitenkin tehdä uusinnan kahden kuukauden kuluttua. Hoitotulos näkyy osittain heti ja iho tiukkenee hoidon jälkeen vielä 2 kuukautta, jonka jälkeen on nähtävissä lopullinen tulos.

Millainen koulutus laitteen käyttöön vaaditaan?

Vähimmäisvaatimus on laitekoulutus, mutta ihon anatomian tuntemus on aina tärkeää. Ihan aloitteleville kosmetologeille en suosittele erikoishoitoja heti, sillä ne vaativat kokemusta ja sitä saa ainoastaan hoitoja tehdessä. Erikoislaitteita käyttäessä on aina tärkeää, että kosmetologilla on pohjatieto ihon perustoiminnoista jo valmiina. Jos koulutuksesssa täytyy mennä anatomia alusta, niin koulutus on turhan pitkä. Siksi erikoishoitoja harkitsevan on hyvä varmistaa että omat perustiedot ovat hyvällä tasolla.

Millaiselle iholle suosittelet Cube Hifu hoitoa?

Kiinteyttään menettäneelle iholle, ikähaarukka on noin 35-80 vuotiaat. Vanhenemme niin eri tahtiin, jonka vuoksi ikähaarukka on laaja.
Parhaimmat tulokset tulevat, jos tilanne ei ole vielä ihan huono ja ihosta on pidetty huolta. Olen saanut mahtavia tuloksia esim. 75 vuotiaalle asiakkaalle, jolla iho oli hyvässä kunnossa säännöllisen hoidon vuoksi.

Mitkä ovat hoidon kontraindikaatiot?

Kontraindikaatiot ovat melko samat kun muillakin sähkölaitteilla. Hifua ei tehdä jos on esim. raskaana, epilepsia, tulehdus iholla tai poskiin jos on hammastulehdus. Kaulan keskikohtaa keuhkoputken päältä tulee myös välttää tai ei mennä ainakaan syvälle – mielellään ei ollenkaan. Myös aterooman kanssa pitää olla varovainen, sillä se voi ärsyyntyä hoidosta.
Täyttöaineiden laiton jälkeen ei kannata tehdä hoitoa, koska Hifu voi poistaa täyttöainetta. Eli jos asiakas suunnittelee täyteaineihoitoa, niin Hifu kannattaa tehdä ennen sitä.
Ennen hoitoa asiakas pyydetään täyttämään esitietolomake, jotta kaikki tiedot säilyvät kirjallisena.

Miksi laitteessa käytetään kasetteja?

Kasetteja on eri syvyyteen meneviä ja ne valitaan hoitoalueen mukaan. Eri kasvojen alueelle tehdään eri syvyisillä kaseteilla ja vartalolle yleensä syvemmillä.

Mihin syvyyteen hoidolla voidaan mennä?

Kasetteja on 1,5, 3 ja 4,5 mm ja lisäksi 6 ja 8 mm vartalolle.

Mitkä alueet voidaan hoitaa Hifulla?

Kasvoille voidaan tehdä otsan kiristystä, joka samalla kohottaa yläluomia, silmänympärykset, huulen ympäryksien ryppyjä tai suupielen kohottamista, hamsterit, leukalinja ja kaula. Vartaloon taas sieltä missä on tarvetta, esim. vatsa, allit ja jenkkakahvat ovat yleisimmät alueet.

Mihin alueille et suosittele laitetta käytettäväksi?

Keskeltä kaulaa en menisi, mutta täytyy myös miettiä millä syvyydellä mitäkin kohtaa käsittelee ja katsoa asiakkaan ihon rasvan mukaan. Laite itsessään on helppo, sillä se neuvoo alueet, mihin voi mennä ja minkä syvyisellä kasetilla.

Kuinka kauan yhden hoitoalueen hoitamiseen menee aikaa?

Aika riippuu alueesta ja aina hoitajasta – teemme kaikki tyylillämme. Kasvot ovat nopeammat kuin vartalo, mutta kaikenkaikkiaan hoito on nopeaa.

Mikä vaikutus laitteesta valittavalla energialla on?

Mitä isompi energia, sitä tehokkaampaa hoito on. Aina ei ole kuitenkaan järkevää nostaa energiaa, vaan täytyy katsoa asiakkaan ongelman mukaan samoin kun tuntemusten. Jos asiakas tuntee hoidon epämiellyttäväksi, niin tehoa kannattaa laskea.

Miksi hoidon aikana on tärkeä käyttää geeliä?

Se on erittäin tärkeää, jotta estetään palovammat. Hoito ei kohdistu ihon pintaan vaan syvälle ja geeli on välttämätön.

Onko käsikappaleen asennolla vaikutusta?

Käsikappale on oltava tiukasti ihoa vasten ja suorassa. Hoito tehdään rauhassa ja tarkasti. Iholla on oltava runsaasti geeliä ja hoitopään tiukasti ihossa, jottei tule palovammoja. Jos käsikappale on irti ihosta, ihon pintaan voi tulla palovamma.

Miten hoidon suunta valitaan eri hoitoalueilla?

Hoito tehdään aina siihen suuntaan kun ihoa halutaan kohottaa.

Onko hoito kivuliasta?

Hoito ei ole rentoutushoito, mutta ei myöskään sietämättömän kivuliasta. Asiakkaiden kivunsietokyky on hyvin erilaista. Toiset sanovat, ettei tunnu yhtään pahalta ja toisten mielestä tuntuu aika inhottavalta. Hoito on kuitenkin nopea ja antaa niin hyviä tuloksia, että yksikään asiakas ei ole pyytänyt keskeyttämään hoitoa.

Voiko Hifu hoitoon yhdistää muita hoitoja?

Hifu hoidon yhteydessä voi ja kannattaakin tehdä muita hoitoja, kunhan aina miettii hoitojen oikean järjestyksen. Itse teen Hifun ensin ja sitten jatkan esim. mikroneulaukseen tai muuhun hoitoon, millä hoidetaan koko kasvot.
Ainut hoito, mitä ei voi tehdä ennen Hifua, on injektori, jolla viedään ihoon ristisidottua hyaluronihappoa.

Onko laitteen investointi pitkällä tähtäimellä kannattavaa?

Vaikka asiakkaat ottavat hoidon harvoin, niin laite on kannattava. Hifu on hoito, jota useat asiakkaat hakevat, se kannatta olla tarjolla omassa hoitolassa.
Yleensä samoille asiakkaille löytyy useampia hoidettavia alueita, eli ensin he huomaavat tuloksen parempana leukalinjana ja sitten keksivät, että voisiko otsaakin hoitaa.

*Perinteinen RF = nastoilla toteutettu vanhemman sukupolven laite

*Fraktuaalinen mesoterapia = Käyttää neulojen lisäksi radiofrekvenssiä, eli vie lämpöä kudoksiin. Esim. RF-Meso

Edelliseen Ammattilaiset vastaa blogikirjoitukseen pääset TÄSTÄ