Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

VALITSE KUORINTAMETODI IHON KUNNON MUKAAN

Teksti: Heidi Laiho | SKY-erikoiskosmetologi, jalkojenhoidon AT, kouluttaja

Kauneudenhoitoalan ammattilaisille opetetaan jo kouluaikana kuinka ihoa hoidetaan ja kuinka hoito voidaan toteuttaa monin keinoin yhdistämällä tarkoituksenmukaisesti tietoa, taitoja, kokemusta sekä käytettävissä olevia hoitotuotteita ja –menetelmiä. Hoitotapahtumasta tehdään näin jokaisella kerralla yksilöllinen ja asiakaslähtöinen kokonaisuus.

Vartalon ihoa hoidettaessa tärkeänä osana hoitokokonaisuutta on ihon esikäsittely kuorimalla. Kuorinta poistaa ihon pinnalle kertynyttä pintasolukkoa, joka tekee ihon pinnasta epätasaisen, himmentää sen väriä ja vaikeuttaa hoitoaineiden imeytymistä. Kuorinnalla iho puhdistuu, kirkastuu, pehmenee ja siloittuu, ihon väri paranee, pintaverenkierto elpyy ja kuorinnan jälkeen käytettävät muut hoitotuotteet imeytyvät paremmin.

Ennen hoidon aloitusta iho tutkitaan yksityiskohtaisesti ihoanalyysia tehtäessä ja tämän analyysin perusteella valitaan iholle sen hetkisen tilanteen mukaisesti sopiva kuorinta menetelmä.

Vartalon iho kuoritaan sen tarpeiden ja kunnon mukaisesti noin kerran viikossa tai kahdessa. Vartalon kuorinta tehdään käyttämällä laajoja liikkeitä veren- ja lymfakierron suuntaisesti.

Koulutettu ammattilainen tietää, että osa ihon pinnalle kertyneestä pintasolukosta toimii osana ihon luonnollista suojaa eli mikrobiomia. Liiallinen kuoriminen voi aiheuttaa tämän suojatoiminnan häiriintymisen, jolloin ihon pH-arvo sekä bakteerikanta muuttuvat ja ihon luonnollinen suojakalvo (hydrolipidikalvo) sekä sideaineiden (lipidit) suojaava vaikutus heikkenevät. Tästä seuraa kuivuutta ja ihon herkistymistä.

Vartalon ihoa voidaan kuoria monilla eri menetelmillä; siihen voidaan käyttää kuorivia hoitotuotteita, kuivaharjauskinnasta tai –harjaa, ultraäänikuorinta- tai timanttikuorintalaitetta tai sitten iho voidaan kuoria karvanpoistonyhteydessä candyingillä.

Kuorintatuote

Kuorivan tuotteen tehtävänä on kitkatessa tunkeutua ihon pinnalla olevien hilseilevien solujen väliin, liottaa ja poistaa niitä. Kuoriva tuote valitaan ihon tarpeiden mukaan, mekaanisesti tai keratolyyttisesti vaikuttaen.
Mekaaninen kuorintatuote levitetään kuivalle tai kostutetulle iholle käsin, siveltimellä tai lastalla. Kuorinnan käyttäminen kuivana lisää mekaanista kitkaa, josta johtuen se tulee kitkata hellävaraisesti.

Keratolyyttinen kuorintatuote jätetään iholle vaikuttamaan hetkeksi, minkä jälkeen ne kitkataan.

Herkästi reagoivalle ohuelle iholle sopivat paremmin yleensä keratolyyttiset kuorintatuotteet, joissa ei ole hankaavia, mekaanisia rakeita. Keratolyyttisiä kuorintatuotteita käytetään yleensä ilman hankaavia liikkeitä.

Kuivaihoiselle sopii parhaiten kuorintatuote, joka sisältää ihoa hoitavia ja pehmittäviä öljyjä. Rasvaiselle ihoalueelle kannattaa valita voimakkaampi, koostumukseltaan rakeisempi, mekaaninen kuorintatuote.

Mekaanisen tai Keratolyyttisen kuorinnan päätteeksi iho puhdistetaan huolellisesti. Kuorintatuotteen poistaminen iholta voidaan tehdä vedellä kostutetuilla vartalosienillä tai kompresseilla, mikäli hoitolassa ei ole käytettävissä suihkutilaa. Kuorintatuote voidaan poistaa iholta myös siihen tarkoitetulla puhdistustuotteella, jolla varmistetaan ihon rasvattomuus ja puhtaus ennen vaikuttavien aineiden levittämistä iholle.

Kuivaharjaus

Kuivaharjaus poistaa tehokkaasti pintasolukkoa, tehden ihosta pehmeämmän ja parantaen sen väriä. Verenkierto elpyy kuivaharjauksesta ja solujen hapen- sekä ravinnonsaantia, tehostaen samalla kuona-aineiden poistumista. Kuivaharjaus voidaan tehdä tähän tarkoitetulla kintaalla tai harjalla, jonka materiaali kestää toistuvaa pesua ja desinfiointia, eikä raavi tai ärsytä tarpeettomasti ihoa.

Ultraäänikuorinta

Ultraäänikuorinnan vaikutus perustuu ultraääniaaltojen aikaansaamaan hoitopään värähtelyyn yhdessä käytettävän väliaineen kanssa. Ultraäänikuorinta poistaa epäpuhtauksia, kuorii ihon pintasolukkoa, syväpuhdistaa ihoa kosmetiikkajäämistä ja talista parantaen ihon aineenvaihduntaa sekä verenkiertoa, vahvistaen ihoa solutasolla ja nopeuttaen solujen uusiutumista.

Timanttikuorinta

Timanttikuorinta on ihon mekaanista kuorimista timanttipäisen hoitolaitteen avulla, jossa on eri karkeuksilla olevia mikrotimanttihoitopäitä. Hoidon vaikutus perustuu iholle kohdistuvaan imuun (vakuumi) ja kitkaan. Timanttikuorinta pehmeä ja kivuton tapa päästä eroon ”kuolleista” ihosoluista sekä stimuloida ihon regeneraatiota.

Timanttihionta poistaa kuollutta ihosolukkoa, kosteuttaa, syväpuhdistaa, tasoittaa ihon epätasaisuuksia ja arpia. Se vähentää ihon talineritystä, laskee kasvojen ja silmänympärysalueen turvotusta. Timanttihionta parantaa ihon kimmoisuutta, tasoittaa juonteita, lisää ihon elinvoimaisuutta, kirkastaa ihoa ja parantaa ihon väriä. Se vaalentaa pigmenttimuutoksia ja raskausarpia.

Timanttinestekuorinta

Timanttinestekuorinta on iholle hellävarainen käsittely, jossa yhdistyy tehokuorinta, ihohuokosten tyhjennys ja ihotyypin mukaisten tehoaineiden syöttö. Hoitokäsittely on kivuton sekä hellävarainen, sen toiminta perustuu ainutlaatuiseen hoitopäähän, joka nostaa ihon alipaineella vasten timanttipäätä tuoden samalla iholle hoitonestettä. Sininen led-valo (wawelenght 470nm) parantaa ihoa, vähentäen tehokkaasti talin määrää kasvoilla sekä hoitaa ihoa tekemällä ihosta raikkaan ja puhtaan.

Timanttinestekuorinta hoidosta hyödytään erityisesti tukkeutuneen ja epäpuhtaan ihon hoidossa, laajentuneiden huokosten supistamisessa, harmaan ja elottoman ihon kirkastamisessa sekä juonteisen ja epätasaisen ihon tasoittamisessa.

Skin Candy – Candying

Skin Candyn candyingissä iholta poistetaan karvojen lisäsi kuolleet ihosolukot. Tämän kuorivan vaikutuksen ansiosta ihosta tulee erityisen pehmeä ja silkkinen.

Skin Candy Xylitol-massoissa raaka-aineena käytettävä glukoosi on kosmetiikassa hyvin tunnettu ja turvalliseksi havaittu kosteuttava raaka-aine. Vesiliukoinen sokeripitoinen massa ei häiritse ihon hydro-libidien toimintaa ja lisäksi Xylitolin ihoa hoitavien ja tasapainottavien vaikutusten ansiosta Candying karvanpoisto on erityisen ihoystävällistä.

Tästä vaikutuksesta hyötyvät merkittävästi atooppikot, joiden iho ärsyyntyy oman normaliflooran runsaasta mikrobikannasta ja kosteusköyhyydestä.