Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

TÄRKEÄ TIEDOTE SÄTEILYTURVALAISTA

Teksti: Henna Meriharju | Hoitolatukun toimitusjohtaja

Mistä on kyse?

Vuonna 2018 voimaan tulleen kauneushoitoloita koskevan säteilyturvalainsäädännön siirtymäaika päättyy 15.12.2023. Säteilyturvalain piiriin kuuluvat esim. IPL- ja HIFU -laitteet (ultraääni).

Jatkossakin on mahdollista käyttää raja-arvot ylittäviä laitteita tiettyjen STUK:n määritysten puitteissa.

Mahdollisuus laitteiden käyttöön voi toteutua seuraavasti:

  1. Edellä mainitut hoidot ovat edelleen sallittuja terveydenhuollon toimintayksiköissä. Myös kauneushoitolalla on mahdollisuus hakeutua yksityiseksi terveydenhoidon toimintayksiköksi, mikäli hoitola täyttää kaikki sille määritellyt kriteerit. Lupaa yksityisen terveydenhuollon palvelujen tuottamiseen haetaan aluehallintovirastolta (AVI) tai Valviralta.
  2. Säteilylakiin on myös varattu mahdollisuus käyttää raja-arvoa suurempaa altistusta kosmeettisessa toimenpiteessä, jos toimenpiteen turvallisuus voidaan luotettavasti osoittaa. Tämä tarkoittaa sitä, että laitteen käytön turvallisuus nimenomaan säteilyaltistuksen osalta, pitää pystyä perustelemaan ja kuvaamaan menetelmät, joilla haittavaikutusten syntyminen on estetty.

Olemme yhdessä edustamamme Ranskalaisen Eurofeedback IPL -laitteen valmistajan kanssa käynnistäneet prosessin, jonka tavoitteena on osoittaa EFB-menetelmän turvallisuus kauneushoitolassa. EFB-menetelmällä on 26 patenttia, joiden avulla turvallisuutta ja tehokkuutta on saatu kehitettyä. Pidämme teitä ajan tasalla prosessin etenemisestä.

Hoitolatukku kannustaa kaikkia asiakkaitaan toimimaan vastuullisesti ja noudattamaan säteilyturvalainsäädäntöä.

Lisätietoa

Lisätietoa löydät STUK:n ja Valviran sivuilta:

Säteilylaki 162 §
STUK-määräys S/11/2021
STM-tiedote vuodelta 2018
Valviran ohje terveydenhuollon tilaksi hakeutumisesta

Oletko ostanut meiltä laitteen?

Jos sinulla on aiheeseen liittyen kysyttävää, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Pyrimme auttamaan sinua ratkaisun löytämisessä, mikäli et halua esimerkiksi hakeutua terveydenhuollon tilaksi ja siten jatkaa laitteen käyttämistä.

Ota yhteyttä:
sähköpostilla info@hoitolatukku.fi
soittamalla p. 02 212 2200