Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

SOPIVAN PORAN VALINTA HOITOLAAN

Teksti: Marjo Tuominen | kosmetologi, ostaja

Mikä voisi olla juuri sopiva pora omaan
hoitolaan? Tärkeintä poran hankinnassa on
määrittää ne ominaisuudet, jotka tarvitset
omassa työssäsi.

Kuinka paljon päivässä teet poralla töitä, kannatko mukana, ovatko isot kierrokset tarpeen, tai jos vaikkapa valo helpottaisi työskentelyäsi.

Vesiporan etuja ovat pölyn sitominen, veden viilentävä vaikutus ja alhainen äänitaso. Käsikappale painaa parhaimmillaan vain 100 g ja sopii hyvin myös pienempikätiselle.

Imuriporan vanhoissa malleissa ääni on ollut vesiporaa kovempi, uudemmissa malleissa tähän taas on kiinnitetty paljon huomiota ja äänitaso onkin näissä laskenut huimasti. Käsikappaleet ovat hieman painavampia, kuin vesiporissa, johtuen jo tuhdimmasta imuletkusta. Imuripora ei välitä, vaikka se olisi käyttämättä jonkin aikaa. Vesikoneet taas tykkäävät säännöllisestä käytöstä.

Molempiin on saatavana led-valollinen malli. Vaikka ledit ovatkin pieniä, on niiden kirkas ”täsmävalo” iso apu, niin hoitolassa kuin kotikäynneilläkin.

Kuivaporaa puoltaa pieni koko ja keveys kantaa mukana kotikäynneillä. Pölyn muodostukselle ei kuivaporalla voi kovinkaan paljon tehdä. Ihon kostuttelun kanssa kannattaa olla varovainen, sillä kuivaporat eivät ole vesitiiviitä. Kuivapora on hyvä valinta silloin kun teet rakennekynsiä tai vähemmän jalkahoitoja. Laitetta on hankittu myös varaporaksi korjauksen tai huollon ajaksi.

Edistyneempi tekniikka nostaa hintaa

Vesiporan tekniikka on edistynyttä ja siksi myös hintavampaa. Käsikappaleen pieneen kokoon on puristettu paljon; isot kierrokset moottorille, pikaistukka ja led-valo. Useimmissa malleissa on digitaalinen näyttö ja kalvokytkimet. Pöytäyksikössä kompressori ja vesitekniikka ovat monimutkaisempia kuin imurin.

Imuriporassa taas paljon kierroksia antava moottori, kahvakäynnistys, digitaalinäyttö, led-valo ja parempi äänenvaimennus vaikuttavat hintaan.

Edullisemmassa imuriporassa on vähän hienouksia, ja pienempikierroksinen moottori – joka toisaalta on hyvin vääntävä ja jaksaa pyörittää terää kuin terää. Osien hyvä laatu on samaa kaikissa malleissa, siitä ei ole tingitty.

Paljon poraa käyttävälle erikseen tilattava jalkakytkin tuo lisää helppokäyttöisyyttä. Sen saa liitettyä useimpiin vesi- ja imuriporiin. Muistipaikka on kätevä tapa tallentaa valmiiksi haluttu kierrosluku, jolloin sitä ei tarvitse asettaa uudestaan jokaisen hoidon yhteydessä.

Hyvä hoito ja huolto tuovat lisää käyttövuosia

Poraa kannattaa hoitaa hyvin ja puhdistaa ulkopinnat huolellisesti. Vesiporalle paras käyttöneste on akkuvesi. Hanaveden kalkki ei nimittäin ole hyväksi vesijärjestelmälle.

Laadukkaat poranterät ja oikeat kierrosnopeudet säästävät käsikappaleen moottoria. Huomioi myös terän koko; pika-istukkaan ei suositella yli 6 mm halkaisijalla olevia teriä. Poikkeuksena Dia Twister-terät, joissa leveys voi olla suositeltua suurempi. Rullukka kuluttaa pika-istukkaa ja sopii paremmin manuaalisesti lukittaviin käsikappaleisiin.

Poraa kannattaa huollattaa säännöllisesti vuoden välein. Huollossa kuluneet osat ja suodattimet uusitaan ja muut osat puhdistetaan ja tarkistetaan.

Hoitolatukun porat vertailussa

No­pea ja edul­li­nen poran huol­to

Ammattikäytössä olevat laitteet tulee huoltaa kerran vuodessa. Normaaliin määräaikaishuoltoon kuuluu laitteen puhdistus, osien kuntotarkistus ja pienet korjaukset. Suuremmat korjaukset sovitaan erikseen. Varaosat varastostamme kaikkiin myymiimme laitteisiin.

Vakioasiakkaana saat meiltä vaihtoporan lainaan sillä aikaa kun me huollamme poraasi, maksat vain rahtikulut vaihtoporasta!

Hoitolatukun myymille koneille ja laitteille alempi korjaushinnasto:
Hoitolatukusta ostetun laitteen huolto 68 €/h
Muualta ostetun laitteen huolto 99 €/h

Korjaamme ja huollamme myös muiden maahantuojien laitteita, mikäli meiltä löytyy tarvittavat varaosat. Näistä kannattaakin aina sopia erikseen ja kysyä, että onnistuuko huolto.

Hinta-arvio
Tarvittaessa teemme huollolle kustannusarvion. Kustannusarvio on ilmainen jos laite sen jälkeen korjataan tai päädyt ostamaan uuden rikkoutuneen tilalle. Muutoin veloitamme hinta-arviosta 25 €/kerta. Jos laite todetaan rikkinäiseksi ja sitä ei korjata, laitetta ei enää kasata takaisin, vaan se palautetaan sellaisenaan. https://www.hoitolatukku.fi/huolto-varaosat/

Poran ostaminen ja rahoitusvaihtoehdot

Pora on mahdollista ostaa monella eri tapaa joko verkkokauppamme kautta joustavien maksutapojen avulla tai Hoitolatukun rahoituksella.

Verkkokaupassamme voit aina valita Paytrailin kattavista ja joustavista maksutavoista juuri itsellesi sopivan vaihtoehdon, esim. verkkopankkimaksut tai MobilePayn. Katso lisää: www.hoitolatukku.fi/tilaus-toimitus-ja-maksaminen

Hoitolatukun rahoituksella
kannattaa ostaa isommat hankinnat!
Kysy rahoitustarjousta poralle:
info@hoitolatukku.fi
02- 21 22 200

Vesipora valolla

Tehokas, kätevä ja kannettava vesipora, hygieenisellä, korkealaatuisella erittäin voimakkaalla NSK-moottorilla.
Laite on valmistettu likaa hylkivästä materiaalista, joka on helppo pitää puhtaana.
Käsikappaleessa on hyvin kirkas, rengasmainen ledvalaistus, joka valaisee työskentelyalueen kirkkaasti.
Max 40 000 rpm.
Jetspray Digital Light – vesipora valolla
Tuotekoodi: 0269008

Imuripora valolla

Uuden ajan imupora edustaa viimeisintä tekniikkaa imuporien saralla. Käsikappaleessa oleva led-valo mahdollistaa työskentelyn vaikeissakin valo-olosuhteissa.
Laitteessa kolme muistipaikkaa, tallenna käyttämäsi kierrosnopeudet. Hiiletön moottori sekä käsikappaleessa että imurissa. Säädöt toimivat kalvokytkimillä, jotka estävät tehokkaasti pölyn pääsyn koneen sisään.
Hadewe Auroria imuripora valolla
Tuotekoodi: 0210976

Vesipora Hyperios 4 plus

Vesipora valollisella käsikappaleella. Tehokas hiiletön 6000-40 000 rpm moottori. Käsikappaleen pituus 143 mm, paino 145 g. Paino 3,5 kg. Muistipaikkoja 2 kpl kierrosnopeuden tallentamista varten. Digitaalinen näyttö sinisellä valolla. Huuhtelutoiminto hiomapölyn poistoa varten, voidaan myös puhaltaa pelkkää ilmaa ja kuivata hoidettavaa aluetta.
Vesipora Hyperios 4 plus
Tuotekoodi: 0210586

Peruskuivapora

Erinomainen pora rakennekynsille, varaporana jalkahoitajalle tai toisinaan tehtäviin jalkahoitoihin. Kätevä kotikäyntipora. Portaaton kierrosluvunsäätö.

  • Suunnanvaihtokytkin.
  • Kierroksia r/min max 35 000.
  • Kevyt käsikappale, paino 163 g.
  • Käsikappaleen kierrejohdon pituus 1,8 m.
  • Pöytäyksikön paino 1,2 kg

Peruskuivapora malli B
Tuotekoodi: 02608B