Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

KOVETTUMIEN HOIDOSSA SUPER-VOIDE ON YKKÖNEN

Englantilainen tutkimus suosittelee Super-kantapäävoidetta kovettumien hoitoon.

Jalkojen kovettumat ovat erittäin yleinen ja ikävä ongelma. Etenkin diabeetikoilla kovettumat johtavat ikäviin ja kivuliaisiin haavaumiin. Super-kantapäävoiteen (Englannissa myynnissä nimellä Dermatonics Once Heel Balm) kliininen katsaus Iso-Britanniassa on osoittanut, että voide todella on erilainen. Diabetic Foot Journalissa maaliskuussa 2020 julkaistu tutkimus osoittaa, että 96% testiryhmän potilaista kovettumat pehmenivät vain kahdessa viikossa voiteen käytön aloittamisen jälkeen. Yksikään toinen jalkavoide ei ole toiminut näin tehokkaasti hankalien kovettumien hoidossa.

Miten tutkimus toteutettiin?

Tutkimukseen osallistui 82 diabeetikkoa, joilla oli jonkintasoisia kovettumia jaloissaan. Podologi tutki jokaisen tutkimukseen osallistuvan jalat, ja luokitteli ne riskitekijäasteikon mukaan. Hän jakoi potilaat asteikkoon 1-4, joista 1 tarkoitti alhaista riskiä kantapään haavaumiin ja 4 aktiivisia haavaumia tai tulehdustiloja kantapäissä. Luokassa 2 oli yksittäinen riskitekijä, luokassa 3 riskitekijöitä oli kaksi tai enemmän. Heistä kerättiin esimerkiksi ikää, sukupuolta ja aikaisempaa voiteiden käyttöä koskevaa dataa. Jokaista koehenkilöä pyydettiin käyttämään päivittäin Super-kantapäävoidetta ja raportoimaan tuloksista 14 päivän kuluttua, jolloin heidän jalkojensa tila arvioitaisiin uudelleen.

Mitkä olivat lopputulokset ja mitä niistä voidaan päätellä?

Tulokset olivat hämmästyttävät! Super-kantapäävoide parantaa kantapäiden kovettumia tehokkaammin kuin yksikään toinen markkinoilta löytyvä jalkavoide. 91 prosenttia potilaista osoitti kahdessa viikossa huomattavaa kehitystä ja erittäin näkyvää kantapään ihon pehmenemistä. 82% potilaista, jotka olivat tutkimuksen alkaessa tasolla 3-4 saavuttivat tason 1-2 vain 14 päivässä. Voide toimi yhtä hyvin riippumatta siitä, oliko potilas aiemmin käyttänyt jotakin toista voidetta kovettumiinsa. Etenkin potilaat, joilla oli kovettumia tai haavaumia jo entisestään, osoittivat huomattavaa parannusta. Kokeen lopputuloksista voidaan päätellä, että Super-kantapäävoide toimii erittäin onnistuneesti diabeetikoiden jalkojenhoidossa.

Mikä tekee Super-kantapäävoiteesta ylivoimaisen diabeteksen hoidossa?

Tutkimuksen tekijät kirjoittavat tutkimuksen johtopäätöksiin, etteivät ole törmänneet yhteenkään jalkavoiteeseen, joka peittoaisi kovettumat yhtä tehokkaasti kuin Super-kantapäävoide. Tutkijoiden mukaan voide voi osoittautua tärkeäksi tulevaisuuden työkaluksi diabeetikkojen haavaumien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.

Vertaileva riski haavaumiin ja havaittujen diabetespotilaiden lukumäärä