Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

LISTASIMME PARHAAT VÄLINEET JA KEINOT JALKAPOHJAN KOVETTUMIEN POISTOON

Tähän juttuun olemme koonneet jalkojenhoidon ammattilaisille vinkkejä, joilla hoitaa parhaiten jalkojen kovettumia. Muistathan, että kaikki välineet sekä tarvikkeet löydät meiltä näppärästi.

Kaikilla aikuisilla tulee kovettumia jalkoihin jossain vaiheessa elämää. Joustava kovettuma onkin ihon luonnollinen fysiologinen suojautumiskeino rasitukselle. Hoitolassa tehtävää jalkahoitoa kovettumat vaativat yleensä sitten, kun ne ovat laaja-alaisia, joustamattomia ja niiden väri muuttuu kellertäväksi. Erityisen vakaviksi kovettumat muodostuvat silloin, kun ne alkavat halkeilemaan. Diabeetikoilla halkeilevat kovettumat voivat johtaa jopa amputaatioon.

Kovettumien aiheuttajat

Yleisimmät kovettuman aiheuttajat ovat huonot jalkineet sekä jalkaterän ja/tai varpaiden asentovirheet, esimerkiksi laskeutuneet jalkojen holvikaaret tai vasaravarpaat, ylipaino sekä kuiva iho. Kun iho hankaa johonkin, kuten tiukkaan kenkään, johtaa tämä kovettuman muodostumiseen. Tavallisimmin kovettuma muodostuukin päkiään, kantapäähän nk. hevosenkenkäkovettumaksi ja vaivaisenluun sivulle. Kovettuman aiheuttaja on tärkeää saada selville ja poistaa se mahdollisuuksien mukaan.

Myös asiakkaan ihotyyppi saattaa olla riskitekijä kovettumien muodostumiseen, sillä kuiva iho ei ole kovin joustava. Ihon rasva vähenee vanhetessa, jolloin myös ikä tekee ihosta vähemmän joustavan. Siksi ikääntyneillä esiintyy muita todennäköisemmin kovettumia kantapäissä.

Veitset ja kouruterät sopivat monipuoliseen jalkojenhoitoon

Veitsistä ja kouruteristä löydät laajan valikoiman Hoitolatukun verkkokaupasta. Näillä monipuolisilla välineillä poistat näppärästi kovettumien lisäksi myös känsiä ja syyliä.

Diamantine-veitsenterien katkaistun kärjen ansiosta voit poistaa kovettumia myös varpaiden välistä turvallisesti. Nopeaan ja tehokkaaseen kovettuman poistoon valitse kouruterä; iso kouruterä sopii hyvin kantapäille ja päkiälle. Terät ovat aina kertakäyttöisiä. Credo-höylät ovat varmasti useimmille ammattilaisille tuttuja apuvälineitä kovettumien poistossa ja ne sopivatkin laajoille kovettuma-alueille.

Poranterillä nopeutta ja monipuolisuutta hoitoihin

Jos pohdimme poranterän tehtävää koko jalkahoidossa, sen tärkeys on varmasti etusijalla kaikilla ammatillista jalkahoitoa tekevillä. Busch-poranterät ovat Medical CE-merkittyjä ja ne täyttävät terveydenhuollon vaatimukset.

Medium keraterällä käsittelet kovettumia tehokkaasti, nopea ja tehokas on myös Hybrid Twister. Timanttiteristä löydät paksun kovettuman ja känsän poistoon tarkoitettuja teriä, jotka ovat erinomaisia laajojen alueiden käsittelyssä. Hiojilla pehmennät kovettumia pieniltä alueilta, kuten varpaiden väleistä. Rullukoita voidaan käyttää raspin sijaan, ja niillä hoidat paksummatkin ihoalueet nopeasti, mutta hellävaraisesti. Ruusuterät ja holkkiterät ovat myös omiaan kovettumien ohentamiseen.

Raspaa jalkaraspilla

Jalkaraspi poistaa jalkojen kovettumia tehokkaasti ja soveltuu lisämyyntituotteena myös asiakkaan kotona käytettäväksi. Asiakasta on kuitenkin hyvä ohjeistaa raspin oikeaoppisessa käytössä, sillä kovettumien liiallinen hankaaminen raspilla voi johtaa kroonisiin iho-ongelmiin ja liiallinen ihon poistaminen voi aiheuttaa hänelle pahimmassa tapauksessa verenvuotoa ja tulehduksen.

Ammattikäyttöön tarkoitettu leveä raspivarsi on tuotevalikoimamme kestosuosikki. Metalliraspilla saat helposti ja nopeasti kovettumat tasoitettua jalkapohjista. Käytä yhdessä leveän raspipaperin kanssa. Myös Footlogix 2-puolinen jalkaviila, toiselta nimeltään tahmaraspi, on saavuttanut hurjan suosion. Parhaan tuloksen saat käyttämällä raspia yhdessä Footlogix-kovettumasuihkeen kanssa.

Jälleenmyyntiin erinomaisia raspeja ovat korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä valmistettu Footlogix 2-puolinen jalkaviila kotikäyttöön sekä perinteinen, muovinen jalkaraspi.

Kuori jalkakuorinnalla

Säännöllinen kuorinta pitää jalat kauniina ja pehmeinä, ja poistaa kuolleet ihosolut.

Footlogix 15 Jalkakuorinta sisältää orgaanista mikrolevää yhdistettynä korkealaatuisiin eteerisiin öljyihin, ja sen kuorivana aineena toimii hohkakivi. Ylellisen, hoitoloissa erittäin suositun Dadi’ Scrub –kuorinnan kuorivana ainesosana toimii sokeri ja suola, yhdessä eri hoitavien öljyjen kanssa. Saatavilla useampi eri koko. Gamarde Sante –jalkakuorinta on geelimäinen kuorintavoide jaloille, joka sisältää aprikoosinkivirouhetta sekä virkistävää ja viilentävää mentholia.

Pehmennä jalkavoiteella

Kovettumien yksi tärkein ehkäisy- ja hoitokeino on päivittäinen jalkavoiteen käyttö. Myös raspaamisen jälkeen on tärkeää pitää ohennettu iho kosteutettuna, jotta se pysyy joustavana ja pehmeänä. Valitse tuote, joka sisältää kosteuttavia ainesosia ja on koostumukseltaan täyteläistä, jotta iho saa runsaasti rasvaa ja kosteutta.

Luonnonmukainen Gamarde Sante –kovettumavoide sisältää pehmittävää ja ihon sarveistumista ehkäisevää talvikkiöljyä. Antiseptinen kamferiuute ehkäisee tulehduksia ja parantaa pintaverenkiertoa. Laufwunder kovettumavoiteen ainesosat tekevät kuivasta ja halkeilevasta ihosta pehmeän ja voide vähentää sarveistumista huomattavasti jopa kolmessa viikossa. Laufwunder Hydrobalm on erittäin kosteuttava tehovoide, joka sisältää 10% ureaa sekä natriumlaktaattia, jotka auttavat sitomaan kosteutta. Ei suositella jatkuvaan käyttöön; kun ongelma on tasoittunut, voi siirtyä Laufwunder siniseen, joka on kuiville jaloille tarkoitettu rasvainen voide. Iloset varpaat –halkeamavoide ei sisällä pisaraakaan vettä, vaan hamamelista, joka edistää mikroverenkiertoa ja ehkäisee tulehduksia. Iloiset varpaat -sarjasta löytyy myös myydyin kestosuosikki Super kantapäävoide. Footlogix 1 DD-vaahtovoide sisältää Double Defense –ominaisuuden (kaksoissuoja), jonka ansiosta voide sekä kosteuttaa tehokkaasti että säilyttää kosteuden iholla pitkään. Ureapitoisuus 10%.

Kotihoidon tärkeys

Asiakas voi hoitaa kovettumia myös kotona, mutta se vaatii kärsivällisyyttä. Hänen on ensin pehmitettävä iho, jotta kovettuman poistaminen olisi helpompaa. Asiakasta kannattaakin ohjeistaa hyvään ennaltaehkäisyyn. Päivittäinen jalkojen rasvaus ja sopivien kenkien ja sukkien käyttö ehkäisevät kovettumien syntymistä. Lämmin jalkakylpy asiakkaan omassa kotikylpylässä tekee hyvää pitkän päivän jälkeen

Iloiset varpaat –jalkakylpy sopii niin ammattikäyttöön (saatavilla 1l) kuin myyntiin. Kosteuttava, raikas kylpyöljy tuoksuu perinteikkäältä männynhavulta. Footlogix 13 Jalkakylpy on antimikrobinen, pH arvoltaan neutraali, mieto jalkakylpy, joka sisältää 5% ureaa. Saatavilla myös hoitolakoko. Footlogix 3+ vaahtovoide on kehitetty erityisesti halkeilevien, kivuliaiden kantapäiden ja kovettumien hoitoon. Sisältää urean lisäksi iltahelokki-öljyä, joka korjaa halkeilevan ihon rakennetta. Geelikevennystuotteilla voidaan vähentää painetta ja kipua, sekä estää uusien kovettumien muodostumista.

Meiltä Hoitolatukusta löydät kaikki tarvittavan hoitolaasi – jos et ole vielä kirjautunut asiakas, niin jätä käyttäjätunnushakemus ja pääset selailemaan valikoimaamme tarkemmin!