Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

KAUNIISTI AIKUINEN NAINEN

Teksti: Heidi Tamminen | kosmetologi, UMG-aromaterapeutti, kouluttaja

Osa meistä syntyy pensselit kädessä ja toiset

taas eivät. Luovuutta ja taiteellisuutta on

meissä kaikissa, mutta eri tavoin.

Joku saattaa olla verbaalisesti erityistaitava ja pystyy puhumaan sekä kirjoittamaan vaikka mitä ja kuinka paljon. Osa suunnittelee mitä upeimpia puutarhaistutuksia ja perennoja, mikä vaatii paljon osaamista ja taitoa. Kodin ja työskentelytilojen sisustaminen ei sekään onnistu kaikilta, vaan vaatii myös erityisosaamista, jotta niistä tulee viihtyisiä ja kauniita. Kaikilla on siis joku taito, mikä taas toiselta puuttuu.

Ihminen oppii oikeastaan mitä vain jos se tuntuu mielenkiintoiselta ja on halukas oppimaan uutta.
Piirustustaito on yksi niistä kaikkein vaikeimmista laulamisen ohessa, mikä vaatii paljon harjoitusta, mutta siinäkin ihminen harjaantuu työtä tehdessä.

Kauniisti aikuinen nainen

Ole kauniisti aikuinen nainen, on sekin taito minkä voi oppia. Miten onnistuu luomaan raikkaan, siistin ja kauniin ehostuksen iholle, jossa ikääntymisen merkit on jo havaittavissa.
Nuorena meikkaus onnistui vaikka hämärässä heiluvassa bussissa ja näytti kivalta. Ei tarvittu seerumeita tai heleyttä lisääviä tehoaineita, koska iho oli suloisen pehmeä muutenkin.
Ihon vanheneminen tuo haasteita tullessaan ja pitää oppia uusia vaihtoehtoja, jotta onnistuu edelleen olemaan heleä ja kaunis.
Aikuiselle iholle meikkivoiteen pitää olla ohut ja kosteuttava, jotta se ei tuo esille ihon pinnan juonteita. Voide kannattaa aina levittää iholle kostealla meikkisiveltimellä, koska näin sen saa levittymään ohuelti ja tasaisesti. Meikkisienellä lopputulos on huonompi, koska se tiivistää meikkivoiteen liian paksusti ja kaikki pienemmätkin ihonpinnan rypyt tulevat esille.

Meikkivoiteen valinta

Erinomainen vaihtoehto meikkivoiteelle on värillinen kosteusvoide, mikä tasoittaa ihon kirjavuutta, kosteuttaa kuivaa ihoa ja ylläpitää ihon pehmeänä. Värillisen päivävoiteen sekaan voi lisätä hiukan meikkivoidetta jos haluaa voiteeseen enemmän peittävyyttä.
Meikin kiinnittämiseen käytä vain hyvin kevyesti irtopuuteria, levittäen se isolla luonnonkarvasta tehdyllä puuterisiveltimellä. Älä laita puuteria silmänympärysiholle, se jos mikä tuo rypyt näkyviin.

Kosteuttava värillinen päivävoide

Tasoittaa värivirheitä, kirkastaa ja antaa luonnollisen päivetyksen. Ravitseva ja kosteuttava koostumus. Alle voit laittaa kevyen seerumin. 100 % luonnonmukainen. Vaikuttavia aineita mm.: Aloe Vera, jojobaöljy, sheavoi, palmarosa, niaouli, luonnon E-vitamiini.
Phyts värillinen päivävoide 40g
Eclat lumiere keltapigmenttiselle iholle, 604015
Peaux claire vaalealle iholle, 604013

Silmänympärysiho

Väsyneen silmänympärysihon kirkastamiseen käytä peiteväriä, mikä on koostumukseltaan kosteuttava ja ohut, mutta peittää tummuutta sekä pigmenttiläiskiä.
Levitä sitä ohuelti kostealla peitevärisiveltimellä silmän sisäreunan kuoppaan ja muualle sormella taputtelemalla.
Ole tarkka määrän kanssa, koska liian paksulti laitettuna ihon virheet tulvat esille entistä paremmin.
Kakkumaiset peitevärit ovat koostumukseltaan paksumpia sekä kuivempia ja usein jättävät silmänympärysihon ryppyisen näköiseksi. Kevyesti ja tasaisesti levittyvät voidemaiset peitevärit antavat luonnollisen ja raikkaan lopputuloksen.

Kosteuttava peiteväri silmänympärysiholle

Häivyttää väsynyttä ilmettä ja tasoittaa ihon värivirheitä.
Koostumukseltaan kevyt, mutta peittää hyvin ja on kosteuttava. Levitä ohuella peiteväri siveltimellä tai sormella. Vinkki: Sekoita korjausväriä ja luomiväriä sekaisin (valitse oikea sävy) ja voit peittää maksaläiskät, mustelmat ym. 100 % luonnonmukainen.
Phyts peiteväri, Correcteur anti-cernes
Tuotekoodi: 604145

Korjausväri punoittavalle iholle

Vihertävä korjausväri häivyttämään ihon punaisuutta. Sopii myös couperosa iholle. Eteeriset öljyt Tea tree, Timjami ja Palmarosa toimivat iholla antibakteerisesti ja desinfioivat tulehtuneita näppyjä. Peittää ja kuivattaa tulehtuneen pustulan sekä estää tulehduksen etenemistä. 100 % luonnonmukainen.
Phyts korjausväri, Correcteur de teint
Tuotekoodi: 604146

Kauniisti muotoillut kulmakarvat antavat katseelle avaruutta ja nostavat painuneita luomia ylöspäin. Poista ylimääräiset karvat aina kulmien alapuolelta ja muotoile raskaat kulmakarvat kevyemmiksi. Älä tee kulmista liian tummia ja leveitä, koska ne antavat silmille raskaan vaikutelman.

Valitse sopivat luomivärit ihon oman värin ja silmien värin mukaan. Usein päädytään ruskeaan helppoon sävyyn, mutta se todellisuudessa sopii harvalle. Ruskeat värit yhtenä sävynä muiden mukana on ihan hyvä, mutta ei yksistään. Pelkkä ruskea väri saa silmät näyttämään väsyneiltä ja syvään painuneilta. Ikääntyvässä ihossa ne antavat vaikutelman, että luomella on vamma.
Sävyn valikoimisessa huomioi, että se ei ole sama kuin silmän oma väri. Kontrasti sävyt sopivat paremmin ja tuovat silmän värin voimakkaammin esille.

”Muistan kun eräs mies kysyi kerran, että mistä huomaa kun nainen alkaa vanheta? Hän sanoi, että siitä kun luomivärit ovat varisseet poskille”. Se tosiaan pitää ikävästi paikkansa!

Lähinäkö alkaa huonontua pikkuhiljaa ja itsensä ehostaminen tulee huomattavasti hankalammaksi. Suurentava peili on hyvä vaihtoehto silloin, kun tekee silmämeikkiä ja haluaa onnistua. Luomivärin levitykseen valitse applikaattori, jolla saa luomivärin levittymään luomelle ilman, että se rapisee poskille.
Häivyttäminen onnistuu ohuella häivytyssiveltimellä. Levitä jokainen väri omalla siveltimellä, silloin ei lopputulos ole sotkuinen.
Ripsiväri ja kevyt rajaus viimeistelee silmämeikin. Käytä niitäkin hallitusti.

Pehmeyttä huuliin

Huolehdi huulten pehmeydestä ja käytä ravitsevia huulivoiteita. Kuivat huulet ja huulipuna on huono yhdistelmä.
Rasvaisella huulipunalla on taipumusta kulkeutua huultenympärysihon juonteisiin. Taputtele huulten ympärille, erityisesti pystyryppyihin, geelimäistä pohjustusainetta ja ”sipaus” irtopuuteria.
Väritä ja rajaa huulet huultenrajauskynällä ja levitä päälle huulipuna käyttämällä sivellintä. Lisää huulikiiltoa vain vähän huulten keskiosaan kosteutta antamaan.

Punaa poskille

Poskipuna antaa tervettä sävyä kasvoille ja korostaa kivasti poskipäitä.
Käytä luonnonkarvaista poskipunasivellintä, keinokarvasta valmistettu sivellin raapii ihon pintaa ja lopputulos on epätasainen. Levitä poskipuna poskiluulle, mikä korostaa kasvojen piirteitä.
Vältä ”klommoposkia”, kun kapeakasvoinen laittaa väriä poskiluun alle, painuvat posket syvälle kuoppaan ja ikääntymisestä johtuva kasvojen piirteiden madaltuminen korostuu.
Pyöreämmät kasvot saa kapeammaksi laittamalla poskiluun alle varjostus väriä tai aurinkopuuteria ja poskiluulle poskipunaa.

Hiuksista puheen ollen…

Tiedetään, että hyvin hoidetut hiukset ja oikeanlainen hiusten muotoilu vaikuttaa ulkonäköä nuorentavasti.
Hiustenleikkaus on vähän sama kuin painonpudotus, tulee ihanan kevyt ja nuorekas olo.

Säihkettä juhlameikkiin

UUTUUS!

Brush Addictin pinkit meikkisiveltimet tarjoavat laajan valikoiman synteettisiä vegaaneja siveltimiä, joilla saat luotua ammattimaisen ja viimeistellyn meikkilookin.