Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

MUISTAKAA HOITAA JA HEMMOTELLA MYÖS ITSEÄNNE

Miten päädyit hoitoalan pariin?

Olen aiemmalta ammatiltani sairaanhoitaja ja sillä alalla työskenneltyäni yli kymmenen vuotta, tuntui siltä, että on uusien tuulien aika. Hoitaminen ja asiakaspalvelu ovat kuitenkin lähellä sydäntäni, joten kosmetologin opinnot yrittäjän oppisopimuksella tuntui oikealta ratkaisulta.

Kuinka kauan olet ollut alalla ja yrittäjänä?

Kauneudenhoitoalalla ja yrittäjänä kohta kolmatta vuotta.

Millainen hoito- ja tuotevalikoima sinulla on?

Hoitovalikoimaani kuuluu kasvohoidot, jalkahoidot, sokerointi, erilaiset hierontahoidot sekä muutama spa-hoito.
Tuotevalikoimastani löytyy mm. Phyt’s sekä Footlogix ammattihoitosarjat sekä näiden kotimyyntituotteet.

Millaisia hoitoja asiakkaat eniten kysyvät?

Kasvohoidot, jalkahoidot sekä sokerointi ovat eniten kysyttyjä.

Mitkä ovat sinulle läheiset raaka-aineet hoitotyössä?

Pidän luonnonkosmetiikasta, koska se on valmistettu mahdollisimman puhtaista ja luonnollisista raaka-aineista sekä huomioitu tuotteen koko elinkaari. Erityisesti Phyt’s sarjan tuotteet ovat hoitotyössä mieleisiä niiden luonnonmukaisuuden ja eteeristen öljyjen vuoksi. Tuotteista löytyy paljon ihania eteerisiä öljyjä, mutta yhden mainitakseni valitsen laventelin sen monikäyttöisyyden ja ihanan tuoksun vuoksi.

Miksi ne ovat valikoituneet käyttöösi?

Löysin tämän luonnonkosmetiikkasarjan jo ennen kosmetologin opintoja, kun kävin itse kasvohoidossa. Phyt’s tuotteilla tehty kasvohoito ja kotihoitotuotteet olivat pitkän ajan etsimisen jälkeen sellaisia, joihin herkkä ihoni ei reagoinut huonolla tavalla vaan päinvastoin.

Miten käytät näitä raaka-aineita hoitotyössä?

Käytän näitä pääasiallisesti kasvohoidoissa, koko kasvohoitokokonaisuudessa.

Mitä vaikutuksia huomaat niillä olevan asiakkaisiin?

Ensimmäisenä eteeristen öljyjen vaikutuksen huomaa mieltä hoitavana. Asiakkaat ihastelevat usein erilaisia tuoksuja kasvohoidon aikana ja kokevat ne hyvin miellyttävinä. Tuoksut ovat iso osa kasvohoitoa, jossa ollaan usein silmät kiinni koko hoidon ajan. Eteeriset öljythän vaikuttavat meihin hengityksen tai ihon verenkierron kautta.
Ihonhoidossa eteeriset öljyt hoitavat ihoa tehokkaasti ilman kemikaalikuormaa. Herkkäkin iho hyötyy eteeristen öljyjen vaikutuksesta.
Laventeli esimerkiksi toimii niin mieltä kuin ihoa rauhoittaen, on hellävarainen ja hoitava, tasapainottaa ja lievittää punoitusta sekä kipua. Lisäksi laventelilla on verenkiertoa sekä ihosolujen uusiutumista edistävä vaikutus.

Käytätkö samoja raaka-aineita muulloinkin kuin työssä?

Käytän itse samoja raaka-aineita omassa ihonhoidossa ja kotona usein iltaisin tuoksuu diffuuserissa laventeli rentouttamassa ja
rauhoittamassa yötä kohti.

Millä tasolla raaka-aine tietous on sinusta Suomessa?

Mielestäni hyvällä ja koko ajan enemmän puhutaan kosmetiikan raaka-aineista. Myös kuluttajat ovat hyvin tietoisia raaka-aineista, ei vain ammattilaiset.

Miten hankit/saat tietoa eri raaka-aineista?

Netistä löytyy valtavasti tietoa, myös koulutuksia. Itse kävin viime vuoden puolella verkossa raaka-ainekoulutuksen ja luonnonkosmetiikkakoulutuksen, joka keskittyi raaka-aineisiin. Incihaku.fi on myös näppärä hakusivusto.

Ovatko inci-listaukset sinulle helppo juttu, vai teettääkö niiden tulkinta liikaa työtä?

Ei ole helppo, mutta mitä enemmän niitä tutkii, sen helpommaksi se tulee. Listaukset voivat olla joskus todella pitkiä, sertifioidussa luonnonkosmetiikassa inci-lista on usein lyhyempi kuin tavanomaisissa tuotteissa.

Onko sinulla itselläsi jotkut suosikkituotteet ja hoidot, joita tykkäät tehdä?

Phyt’s luonnonmukaiset kasvohoidot ovat olleet suosikkini. Parasta on jokaiseen hoitoon oleva oma setti, jossa tuotteet on pakattu lasiampulleihin ilman säilöntäaineita. Jokainen asiakas saa juuri hänelle avatut ampullit eikä synny tuotehävikkiä.

Mihin asioihin panostat tulevaisuudessa ammatillisesti tai yrityksen näkökulmasta?

Ammatillisesti panostan omaan lisäkoulutukseen, jonka myötä laajennan hoitovalikoimaa.

Terveiset muille hoitoalan yrittäjille:

Pidämme erityisen hyvää huolta asiakkaistamme, mutta unohdamme usein oleellisen; muistakaa hoitaa ja hemmotella myös itseänne!

Verkkosivut: www.picassosbeauty.fi

Facebook: www.facebook.com/picassosbeauty

Instagram: www.instagram.com/picassosbeauty