Jos olet Suomen Hoitolatukun asiakas niin kirjaudu sisään tästä.

KOLLAGEENIA JA ELASTAANIA LUONNOSTA

Rohtosammakonputki
Centella Asiatica

Rohtosammakonputken kosmeettiset ominaisuudet ovat sen kyky pystyä muodostamaan kollageenikuitua ja elastaania. Tästä syystä se on ihanteellinen ikääntyvälle iholle.

Rohtosammakonputki on pienikokoinen, alun perin trooppisesta Aasiasta kotoisin oleva ruohovartinen kasvi. Sitä kasvatetaan kolmen kuukauden ajan, ja se kerätään käsin. Rohtosammokonputkea on käytetty lääkekasvina Aasiassa tuhansia vuosia sekä perinteisessä kiinalaisessa että intialaisessa lääkinnässä. Intialainen Ayurveda-oppi on perinteisesti pitänyt kasvia kaikista voimakkaimmin parantava- na ja nuorentavana yrttinä. Legendan mukaan kasvin lehdillä on parannettu Bengalin tiikerin haavoja, josta nimi Tiger Gras myös tulee.

Verisuonten vahvistaja

Rohtosammakonputki tarjoaa keholle lukuisia hyötyjä; antioksidantti, se torjuu tulehduksia ja mikrobeja. Koska rohtosammakonputkella on erinomainen vaikutus verisuoniin, se sopii myös kaikkien verenkiertoon liittyvien oireiden hoitoon, kuten laskimotulehdus, väsyneiden jalkojen oireyhtymä, suonikohjut ja pistely. Se vahvistaa verisuonia sekä antaa valtimoiden seinämille joustavuutta. Tämän vuoksi se auttaa myös niitä, joilla on korkea verenpaine tai kolesterolia.

Kehon puhdistaja

Rohtosammakonputki poistaa myös haitallisia aineita joita kertyy kehoomme. Tästä syystä sitä pidetään erinomaisena apuna liittyen

painon sekä liialliseen nesteen kertymiseen, virtsaamiseen ja munuaisiin liittyvissä sairauksissa. Sitä suositellaan myös PMS-oireyhtymän hoitoon. Sillä on kyky vähentää selluliittia. Selluliitti koostuu rasvakyhmyistä, nesteestä ja myrkyistä ihon alla. Rohtosammakonputki poistaa kaikki nämä jäämät. Se sisältää rasvahappoja, tanniineja, fytosteroleja ja kasviliimaa. Se stimuloi imusuonten järjestelmää sekä mahdollistaa sen, että kuona poistuu kehosta tehokkaammin virtsan, hien ja ulosteen kautta. Lisäksi se aktivoi verenkiertoa sekä lisää ihon kosteutta ja hapettumista.

Hyödyt kosmetiikassa

Rohtosammakonputken kosmeettiset ominaisuudet ovat sen kyky pystyä muodostamaan kollageenikuitua ja elastaania. Tästä syystä se on ihanteellinen ikääntyvälle iholle. Sopii myös palovammojen, haavojen, ryppyjen ja raskausarpien hoitoon. Sen lisäksi se edistää hiusten ja kynsien kuntoa ja poistaa myös päänahan hilsettä.

Nykyisin sitä käytetään myös vihanneksena ja juomien raaka-aineena trooppisessa Aasiassa.